komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Чому не відбуваються сесії Знам’янської міськради?

19.03.2018

 Події позачергової сесії Знам’янської міської ради з приводу подолання вето міського голови Сергія Філіпенка на рішення ради «Про звіт тимчасової контрольної комісії для оцінки обґрунтування зміни тарифів на послуги перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах та встановлення економічно обґрунтованих тарифів» набули розголосу на всю Кіровоградську область, адже саме під час цієї сесії відбулося побиття депутата міської ради Олега Рубана.( http://komora.info/podiji/3889-buti-deputatom-v-znam-yantsi-stae-nebezpechno-proti-sistemi-ne-pidesh ). Відновлення подальшої роботи депутатського корпусу не відбулося і на це цілий ряд вагомих причин. 

У зв’язку з усіма подіями, які трапилися у стінах Знам’янської міської ради ряд депутатів від імені голів фракцій та політичних партій написали звернення до міського голови Сергія Філіпенка (від 13 березня 2018 року).

Вони вимагали дати оцінку факту перешкоджання депутатській діяльності депутата Олега Рубана (побиття його під час проведення 51-ой позачергової сесії представником перевізника). Припинити порушення норм законодавства та Регламенту Знам’янської міської ради, під час проведення пленарних засідань Знам’янської міської ради особисто Знам’янським міським головою (розписано попунктно в чому саме). Крім того було зазначено: «Повідомляємо, що не вбачаємо можливості проведення 52-ої  сесії Знам’янської міської ради, доки не будуть виконані наші вимоги і вся відповідальність за подальше проведення сесій буде лежати на Знам’янському міському голові».

Підписали це звернення п’ять голів фракцій міської ради: Неля Данасієнко Радикальна партія Олега Ляшка, Роман Кондратьєв від політичної партії «Сила людей», Юрій Майборода від політичної партії ВО «Свобода», Наталія Тесленко від політичної партії «Опозиційний блок» та Наталія Тишкевич від політичної партії « ВОЛЯ» - РНС.

16 березня згідно розпорядження секретаря Знам’янської міської ради  Наталії Клименко № 8 від 26 лютого 2018 року була призначена 52-га сесія міської ради.

Ранком  о 8 годині 16 березня, перед початком сесійного засідання, відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, етики та гласності, де грунтовно розглядалося питання закриття 51-ої сесії. Так депутати  Наталія Тишкевич, Юрій Майборода, Наталія Тесленко, Неля Данасієнко, Сергій Пашко наполягали на тому, що таке закриття сесії було незаконне всупереч всім нормам регламенту Знам’янської міської ради.

О 9 годині того ж дня повинна була розпочатись робота 52-ої сесії міської ради, на якій були присутні всі депутати (окрім двох), але тільки 15 з них зареєструвались. Це не надало права сесії бути відкритій. Не відбулося і транслювання сесії он-лайн.  Після тривалих дебатів секретар ради Наталія  Клименко запросила всіх голів фракцій до свого кабінету для обговорення питання можливості початку роботи і проведення сесійного засідання. Було прийняте рішення, що у понеділок 19 березня на 13 годину слід знову зібрати всіх депутатів і спробувати продовжити роботу.

Депутатка Наталія Тишкевич з приводу ситуації, що склалася висловлює свою думку: « Ми готові працювати, ми прийшли 16 березня для діалогу, щодо нашого звернення, оце був наш посил, але ж ми не отримали коментарів щодо розгляду питання побиття депутат Олега Рубана, що було зроблено щодо звернення депутатів п’яти фракцій? Ми не почули відповідей.»


 

Втім, на цьому розгляд питання можливості проведення сесії під номером 52 не завершився. О 13 годині 16 березня відбулося ще одне засідання двох депутатських фракцій партії блок Петра Порошенка та партії ВО «Батьківщина», де знову йшла мова про можливу дату проведення наступної сесії. Спільним рішенням було визначено, що це буде 9 ранку 27 березня. Перед присутніми виступила і заступник міського голови, начальник фінуправління Галина Лихота, яка наголошувала, що сесійне засідання має відбутись якнайшвидше, адже це пов’язано з коштами, зокрема,  наприклад, субвенцією на інсулін для хворих  на цукровий діабет знам’янчан.

Коментар щодо ситуації, яка склалася у Знам’янській міській раді надала секретар ради Наталія Клименко: «Зранку о 9 годині був присутній 31 депутат міської ради, але зареєструвалось тільки 15 депутатів. На думку окремих депутатів 51-а сесія закрита незаконно, і тому вони не будуть брати участь у 52-ій сесії… Згідно чинного законодавства протягом 10 днів буде розглянуте звернення від 5 фракцій і буде надана відповідь на їх вимоги. Юрист ради доповідав,  що сесій під номером 51 закрита законно, згідно чинного законодавства. Також ми почули рішення комісії з регламенту, яка вважає, що 51 сесія закрита незаконно. Законність чи незаконність закриття сесії може визначатись тільки рішенням суду. Ніхто не має права інший це робити…

Я запропонувала всім головам фракцій зустрітись у мене в кабінеті, бо питання сесії дуже потребують розгляду. Я знову вкотре зазначала, що сесія під номером 51 закрита законно, тому слід провести на 52-гу сесію. З двома головами фракцій Ольгою Бойчук та Іриною Зіньковською ми погодили зібратись на 13 годину, але працівниками апарату ради телефоном  було повідомлено всім депутатам міської ради, що було вирішено головами фракцій зібратись знову о 13 годині. Ми зібралися знову і вирішили, що 52-а сесія відбудеться о 9 ранку 27 березня».

У розрізі подій, які нині відбуваються у Знам’янській міській раді поки що є два висновки: у депутатів 5 фракцій день можливості проведення сесії визначено у понеділок 19 березня, ще двох фракцій – 27 березня. Офіційно міський голова Сергій Філіпенко перебуває на лікарняному, тому,  його  офіційної позиції у складній ситуації, що склалась у роботі депутатського корпусу поки що немає…

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges