komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ЧОТИРИ ТВЕРДЖЕННЯ ПРОТИ СТВОРЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО ПАРКУ (ЗАКЛЮЧНА ЧАСТИНА)

22.03.2018

Наше видання завершує серію матеріалів про створення Національного  природного  парку «Чорнолісся». Сьогодні до уваги читачів остання відповідь «проти». Далі у матеріалі говоритимем про те, що дасть створення такого парку підприємству лісового господарства, мешканцям  району та природній зоні?

Це твердження розтлумачують працівники  ДП «Чорноліський лісгосп»:


«У разі створення парку лісогосподарські підприємства, на території яких організовуватиметься парк, будуть ліквідовані, оскільки території перейдуть у відомство екології. Буде вивільнення працюючих лісгоспу, закриття цехів переробки. Для мешканців такі дії матимуть наступний результат: унеможливлення придбання дров’яної деревини для опалення і іншої лісопродукції. Відслідковуватиметься тенденція втрати джерел надходження податків, а це 23,6 млн. грн на рік лише від діяльності Чорноліського лісгоспу ( а це пенсії, зарплата працівників бюджетної сфери, утримання інфраструктури і т.і.). Усі витрати по утриманню парку лягатимуть на державу і місцеві бюджети. Для природної зони: негатив полягатиме в тому, що  оскільки насадження Чорного лісу старі і постійно відмирають, то це  призведе  до  утворення високого рівня захаращеності. Відповідно до діючого законодавства,  у створених парках заборонятимуться будь-які господарські дії,  тому цей процес буде лише поглиблюватись. На сьогодні, враховуючи вимоги законодавства, щодо проведення будь-яких лісогосподарських заходів в об’єктах природо заповідного фонду, насадження в них втрачають свої функції та зважаючи на той стан, який уже є на сьогодні, то через декілька років ми фактично матимемо «Могильники деревини».


 

Ольга Полякова

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges