komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

У польському місті запровадили обслуговування українською мовою у транспорті

11.04.2018

У терміналах для купівлі проїзних квитків та компостерах громадського транспорту Вроцлава (Нижня Силезія, Польща) запровадили автоматичне обслуговування українською мовою. Про це повідомляє "Польське радіо". 

Наразі у Вроцлаві встановлено 154 нових стаціонарних квиткових терміналів. Крім того, у міському транспорті є майже 3 тис. компостерів з функцією придбання проїзного квитка у трамваях і автобусах. Досі вони мали три мовні версії: польську, англійську та німецьку. Відтепер з’явилася й українська мова.

Нову мову у квиткових терміналах запровадила компанія Mennica Polska, яка відповідає за продаж квитків у Вроцлаві. За різними підрахунками, у Вроцлаві до 10% населення міста можуть бути громадянами України.

Раніше українську мову у квиткові термінали міського транспорту було запровадежно також у Познані. Крім того, Познань — перше місто Польщі, яке створило спеціальну підсторінку для громадян України на сайті міста. На ній українці рідною мовою можуть знайти інформацію про місто, роботу та освіту.

Нагадаємо, близько 70% громадян України, які отримали дозволи на роботу в Польщі, працюють або в інших країнах Шенгенської зони, або не на тих місцях, які було задекларовано.

https://day.kyiv.ua

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges