komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Фестиваль дружин юних пожежних - 2018

16.04.2018

13 квітня 2018 року у Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся Фестиваль дружин юних пожежних загальноосвітніх навчальних закладів міста і району. 

 Щороку школярі Знам’янки та району  на один день перетворюються у справжніх професіоналів-рятувальників, команди у тривалому протиборстві, під пильним оком журі визначають, хто ж краще знає усі тонкощі правил безпеки життєдіяльності, першої допомоги і не тільки.

Від Знам’янського району цього року у Фестивалі дружин юних пожежних взяло участь понад сотня школярів з 8 команд. Кращими обрали три – перше місце за командою  «Рятівник» з с. Іванківці, друге – за школярами з ОНЗ  «Дмитрівська ЗШ ім. Т. Шевченка»  команда  «Екстрім», третє – ОНЗ «Суботцівська ЗШ» команда «Спалах».


Кращими в номінації «За прагнення до перемоги» журі визначило команду школярів з с. Петрове «Гідрант», а її капітан Анастасія Дордюк розповіла як тривала підготовка до фестивалю: «Ми готувались до змагань місяць. Акцентували увагу на піснях і  словах, які б влучно донесли до глядачів всю важливість рятувальників у нашому житті.

Доволі часто у новинах ми чуємо про різні стихійні лиха і  саме пожежні та рятувальники перші допомагають людям, це важко переоцінити у нашому житті. Ми навіть не помічаємо, як часто нам треба дотримуватись різних правил, щоб уникнути пожеж. Елементарно - вчасно вимкнена праска рятує дім від пожежі. На фестивалі відчутний дух змагання, адже інші команди теж добре підготовлені. Я особисто перечитала дуже багато літератури з питань  надання першої допомоги людині у разі травми чи опіку. Не хочу, щоб ці знання мені були в нагоді постійно, але тепер я точно знаю, як допомогти людині, як буде треба.»


Володарі другого почесного місця Фестивалю дружин юних пожежних  - команда «Екстрім» з ОНЗ «Дмитрівська ЗШ ім. Т. Шевченка» проявила себе як знавці правил безпеки життєдіяльності. Катерина Душкова та Владислав Бугайов пригадали, що минулого року вони були першими на  такому ж районному фестивалі: «Ми були переможцями, тому, як кажуть, «тримаємо планку». Довелось окрім знань відкривати і нові таланти нашої команди, наприклад, хтось співав на сцені вперше.  Такі фестивалі дуже потрібно проводити, бо ми робимо агітацію самі того до кінця, можливо, не розуміючи. Оточуючі нас люди: батьки, рідні, знайомі разом з нами попригадували, які ж правила безпеки нам допомагають зберегти життя людині під час різних непередбачуваних ситуацій.»


Підводячи підсумки фестивалю, начальник міськрайонного відділу Управління ДСНС України в області Владислав Ларіонов побажав усім, щоб у житті учасників заходу не було   надзвичайних ситуацій, а якщо вони і траплялись, то нехай будуть тільки тренувальними, показовими.

Найкращими у Фестивалі дружин юних пожежних загальноосвітніх навчальних закладів Знам’янського району визначили команду з с. Іванківці. Капітан команди Катерина Ноздря відмітила, що перемога далась нелегко, адже участь брали сильні команди-суперники, але команда ввійшла в кураж і здобула перемогу, адже її учасники у своїй більшості по 2-3 роки вже брали участь у схожих змаганнях раніше.

Оксана Войчишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges