komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ЧИ МОЖЛИВЕ СТВОРЕННЯ ХОСПІСУ НА ТЕРЕНАХ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

23.05.2018

Під час  медичної реформи, яка триває на України,  відбулося вже багато змін у медичному обслуговуванні: підписання декларацій, утворення госпітальних округів та рад. Госпітальні ради – органи, які ініціюють покращення галузі надання лікарських послуг та імплементації реформи у сукупності із  відповідними установами та закладами. Однією з ініціатив  госпітальної ради Центрального медичного округу є створення хоспісу.

Довідково: Хоспіс - медичний заклад, в якому перебувають важкохворі з прогнозованим летальним наслідком. У закладі працює переважно середній та молодший медичний персонал, доступ до пацієнтів відкритий для родичів та друзів.

Однією з пропозицій щодо створення такого медичного закладу було: утворити палати хоспісу на базі лікарень міст районного значення, які входять до госпітального округу.

Однак, специфіка роботи згаданого закладу має на меті перебування у ньому великої кількості важкохворих та специфічні умови утримання: нестандартне харчування, вживання наркотичних обезболюючих засобів, особлива кількість відповідного персоналу та площі.

Саме тому, варіант утворення хоспісних палат не є достатнім для забезпечення якісних послух паліативним хворим.

Під час засідання госпітальної ради  були пропозиції звернення до Департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА щодо утворення єдиного хоспісу, який обслуговуватиме хворих з усього округу за відповідного фінансування районних та міських рад.

Довідково: у середньому перебування хворого у хоспісному відділені коштує 4500 гривень на місяць.

Під час засідання госпітальної ради у Знам’янці  представниця від  Бобринецького району  Наталія Сабліна – депутатка Бобринецької районної ради  розповіла про можливі виходи із ситуації:


«Створювати зараз у період відсутності бюджетних коштів ще одну установу абсурдно.  Краще обов’язки обслуговування таких хворих покласти на відділення стаціонарної допомоги при  територіальних центрах. Звести з одного госпітального округу в один хоспіс  хворих – негарна ідея. Таким хворим потрібна особлива допомога, обслуговування та персонал.»


Члени госпітальної ради погодили рішення щодо звернення до Департаменту  охорони здоров’я розробити програму та розглянути питання створення хоспісних закладів.

Ольга Полякова

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges