komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

У день волонтера – подяка за працю

 6.12.2017

Вчора у  Центрі дитячої та юнацької творчості вітали тих, хто,  немов військові «несе свою службу» вдома – волонтерів.

На адресу волонтерів Знам’янщини лунало багато привітань від посадовців та простих людей, але їх вітала і голова організації, яка за фахом допомагає  усім – Тетяна Котинська – керівниця Знам'янської міської організації Червоного Хреста України:


«Вітаю усіх з Днем волонтера! Тут у залі дуже багато знайомих облич людей, з якими мені доводилося тісно співпрацювати. Хочу подякувати міській раді, профспілковим організаціям залізничників, педагогам, учням і просто усім небайдужим. Тим, хто допомагає розвивати волонтерський рух і у мирний час, і у надзвичайних ситуаціях. Особливо усіх нас згуртувало нещастя – військові події на сході  України. Сьогодні потребують допомоги вояки, учасники АТО, члени їх сімей, вимушені переселенці. Завдяки небайдужим людям – волонтерам, ми змогли надавати допомогу нужденним. Ніхто не залишався осторонь: люди самі приносили одяг, взуття, харчі, іграшки, дитячі книжки, щоб навіть дітки, які відірвані від рідних домівок, змогли почувати себе дітьми. І в мирний час, в повсякденні є люди, які потребують уваги і допомоги: одинокі, хворі, ті, які не можуть себе обслуговувати. Є такі ситуації, коли їм просто не вистачає звичайного людського спілкування. Воно для них дорого вартує. У нашій організації волонтери різного віку і мене дуже тішить, що серед них дуже багато молоді, тобто вона не залишається осторонь проблем нашого суспільства. Така допомога вимагає глибоких душевних почуттів і душевних якостей.  Сьогодні я хочу  перефразувати вислів А. Екзюпері: «Якщо хтось запалює зірки, то це комусь потрібно» на такий: «Запалюйте свої серця в зірки добра, небайдужості,   бо це зараз комусь дуже потрібно».


Традиційно під час свята відзначали тих, хто робить добро на благо інших. За активну громадську позицію, особистий внесок у розвиток волонтерського руху оголошено Подяку Знам’янської міської ради: Інні Гуртовій, Анні Соколовій, Івану Морозу, Віктору Олінійчуку, Любові Кушніренко та ін.

Говоримо з Інною Гуртовою і запитуємо її про те, чому вона вирішила стати волонтером:


«Волонтерство – це частина того, що ми повинні робити для своєї рідної землі. Окрім того, я працюю в школі і таким чином вважаю, що виховується патріотизм в учнях. Такими діями ми допомагаємо нашим воїнам і усім тим, хто потребує допомоги.


Під час урочистостей згадували і організації, які допомагають людям: ТСОУ (керівник В. Колібіденко), ГО «Майдан» (керівник Н. Тишкевич), ветеранську організацію дирекції залізничних перевезень ст. Знам’янка (голова Л. Кушніренко).

Свою творчість усім присутнім дарували вихованці Центру дитячої та юнацької творчості.

Ольга Полякова

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges