komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

СВІТЛАНА ТИЩЕНКО: «ЗАХВОРЮВАНІСТЬ НА  ГВРІ ЙДЕ НА СПАД»

14.03.2018

Сезонне підвищення захворюваності на гострі респіраторні інфекції час від часу відбуваються  у нашому місті та районі. Місяць тому був пік ГРВІ, а на теренах Кіровоградської області навіть зареєстровано декілька випадків грипу. Чи  зменшилась кількість хворих і яка динаміка хвороби?

Ситуацію коментує завідуюча  інфекційним відділенням, лікарка-інфекціоністка  Світлана Тищенко:


«Кожного року у нашому місті та районі спостерігаються сезонні захворювання на ГРВІ, цей рік також не став виключенням. Але зараз вже кількість зафіксованих випадків зменшується, якщо порівняти з показниками минулого місяця. З 14.02 по 21.02 зареєстровано 411  звернень з приводу ГРВІ (93 дорослих та 318 дітей).  Тиждень 21.02 по 28.02  мав 420 хворих (117 дітей та 300 дорослих). З березня кількість таких пацієнтів  почала зменшуватися. Остання зафіксована кількість звернень станом на 6 березня – 240. Епідпоріг цього року у нашому районі не перевищувався, тобто епідемії не було, а лише сезонне загострення.»


В області зафіксовано декілька випадків захворюваності на грип. Детальніше про цю хворобу та ускладнення говорить Світлана Тищенко :


«В області циркулює постійно два види грипу «А» і «В».  Ця хвороба відрізняється від ГРВІ тим, що протікає складніше, тобто більш виражена симптоматика: діарея, слабкість, головний біль та ін.   Грип завжди (при умові самолікування або неправильного лікування) призводить до ускладнень: менінгіту, отиту, гаймориту, а найчастіше – пневмонії. Найкращий спосіб попередити хворобу – вакцинування. Зазвичай його роблять у жовтні-листопаді, але якщо проходить сезонне загострення хвороб, то можна зробити щеплення і у цей період».


Шановні знам’янчани! Не займайтеся самолікуванням, а звертайтеся за професійною допомогою, щоб оцінити і дослідити процес захворювання та уникнути ускладнень.

Ольга Полякова

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges