komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ОБЕРЕЖНО НА ЗАЛІЗНИЦІ

20.04.2018

Залізниця — це зона підвищеної небезпеки, де головним травмуючим фактором був та залишається наїзд рухомим складом, а також високий рівень напруги в контактному проводі. Тож, перебування дітей у зоні залізниці може бути смертельно небезпечним. Проте, нехтуючи заборонами, при відсутності контролю зі сторони батьків, діти безпечно ходять по коліях, катаються на підніжках вагонів, слухають музику в навушниках, розмовляють по телефону і як наслідок не спроможні своєчасно помітити чи почути про наближення небезпеки. Такі пустощі не залишаються безкарними, діти отримують травми різного ступеня тяжкості, і як правило залишаються інвалідами. 

Основною технічною причиною травмування є вільний доступ до залізничних колій, адже вони проходять через населені пункти. Для попередження нещасних випадків, передбачені та обладнані тунелі, пішохідні мости, які виключають находження людей безпосередньо на коліях.

З початку року на станціях, перегонах, територіях підрозділів ПАТ "Укрзалізниця" отримала травми різного ступеня важкості 131 людина, проти 117 у минулому році, у тому числі 72 зі смертельним наслідком проти 81 у минулому році.

Особливо необхідно звернути увагу на такі модні тенденції, які призводять до травматизму, як рух так званих зацеперів. Зацеперами називають підлітків до 18 років, які в пошуках гострих відчуттів стрибають та катаються на дахах вагонів та вагонних сцепах, знімають «селфі», відео та викладають його в інтернет. Людина відволікається, вона не чує наближення потяга, а інколи свідомо його ігнорує, при цьому втрачає час для відходу на безпечну відстань і відповідно потрапляє під нього.

Для отримання електротравм достатньо наблизитися до контактної мережі на відстань менше 2 метрів. Величина напруги, що проходить по контактному проводі сягає до — 27500 Вольт, для порівняння — в електричній розетці вона становить 220 Вольт і є достатньою для смертельного ураження.

ДОТРИМУЙТЕСЬ ОСНОВНИХ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ

Під час переходу через залізничні колії, особливо на станціях, треба бути особливо уважними, не слід ризикувати. Переходьте лише в спеціально встановлених місцях, не підлазьте під вагонами, економлячи хвилинки - можна позбутися життя! Обов'язково слід пам'ятати, що ризиком та небезпекою являється будь-яке ходіння як вздовж колії на близькій відстані (менше 2,5м), так і по коліях. Пам'ятайте, що потяг, який рухається зупинити не легко, так як гальмівний шлях залежить не лише від швидкості потяга, а і від його ваги.

Перетинаючи колію в навушниках, або розмовлячи по телефону можна навіть не почути сигнал потягу, при цьому зорова увага, як правило, зосереджена на тому, як, та де зручніше перейти колію.

Не всі уявляють небезпеку, яку несуть в собі, на перший погляд, не рухомі вагони. Не випадково Правила не дозволяють обходити вагон, що стоїть на відстані ближче 5 м, та категорично забороняють пролазити під вагонами, так як кожен вагон на станції знаходиться в роботі та в будь-який момент може прийти в рух.

Відомо, що по законам фізики небезпечно знаходитися між двома рухаючимися потягами, так як при цьому виникає повітряний потік такої сили, що людину може "затягти" під колеса потяга. Потрапивши в таку ситуацію, рекомендовано присісти, або навіть лягти на землю, щоб зменшити повітряний потік. Смертельно небезпечно підійматися на дах рухомого складу. Виявивши обірваний провід, що йде від опори та спеціальних конструкцій контактної мережі та повітряних ліній електропередач, не наближайтеся до нього ближче ніж на 10 метрів.

Дотримання елементарних правил безпечної поведінки на залізниці збережуть ваше життя та здоров'я.

ВП «Знам’янська дистанція електропередач»

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges