komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Кіровоградщина займає 6 місце по Україні за кількістю дітей, охоплених інклюзивним навчанням

15.05.2018

У Кіровоградській області інклюзивною освітою охоплено майже 600 дітей (110- у 2016 році, 248 – у 2017 році). Зросла і кількість закладів, що надають такі освітні послуги із 57 у 2016 році до 154 закладів у 2018 році, та кількість асистентів, які займаються адаптацією навчальних матеріалів (із 18 до 117 фахівців).

Лідерами цього процесу є Гайворонський, міста Знам’янка і Світловодськ та Новоархангельський райони. Разом з тим, понад 300 дітей на сьогодні іще навчаються за індивідуальною формою, найбільше з них у Кропивницькому (42 дитини), Олександрії (20), Новоукраїнській ОТГ (20), Новомиргородському (23) та Знамянському районі (19.

Як повідомив начальник управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Володимир Таборанський, нинішнього року на розвиток інклюзивної освіти область отримала від держави субвенцію у розмірі 18,2 мільйони гривень. Крім того, 2,3 млн. грн спрямовано на розвиток інформаційно-ресурсних центрів, мережа яких до кінця нинішнього року буде налічувати 20 закладів. Перший такий центр вже діє у Кропивницькому, з роботою якого минулого місяця ознайомилася дружина Президента України Марина Порошенко.

Джерело: http://www.kr-admin.gov.ua

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges