komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Для вітчизняних експортерів створено довідник мікробіологічних критеріїв у харчових продуктах в ЄС та КНР

12.09.2017

Для українських виробників харчових продуктів розроблений довідник «Порівняння показників мікробіологічних критеріїв у харчових продуктах в Європейському Союзі та Китайській Народній Республіці». Презентація довідника відбулася 12 вересня за участю Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи та експертів проекту «Розвиток інвестиційного клімату в Україні». Довідник створений з метою надання допомоги у відкритті нових ринків для українських виробників харчових продуктів.

Як наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, у співпраці з проектом «Розвиток інвестиційного клімату в Україні» Держпродспоживслужба має можливість реалізовувати ряд основних завдань, які сприяють розвитку бізнесу. Це стосується експертної підтримки під час розробки нормативно-правової бази, зокрема в частині наближення українського законодавства до європейського, відпрацювання практичних рішень з питань виходу української продукції на ринки інших країн, проведення тренінгів для виробників та переробників, а також поширення інформаційних матеріалів на зразок презентованого сьогодні довідника.

«Наприклад, довідник із показниками мікробіологічних критеріїв у харчових продуктах в ЄС та КНР свідчить про те, що з великої кількості показників вимоги обох країн збігаються. Однак відмінності є, і виробники повинні їх знати. Тому ми розраховуємо, що він стане настільною книгою для потенційних експортерів», - зазначив Володимир Лапа.

Для розробки довідника було залучено широке коло спеціалістів, зокрема з проекту «Розвиток інвестиційного клімату в Україні» Групи Світового Банку та Держпродспоживслужба України, міністерств, відповідних дипломатичних установ, провідних експертів галузі.

Публікація була підготовлена за фінансової підтримки Уряду Швейцарії через Швейцарське агентство розвитку (SECO). Документ наразі вийшов українською мовою. Згодом він буде удосконалений із урахуванням відгуків операторів ринку і перекладений англійською та російською мовами.

Джерело: http://www.consumer.gov.ua

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges