komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Перипетія між учасниками тендеру за право ремонтувати ДНЗ «Сонечко»

21.06.2018

Тендер на проведення капітального ремонту дошкільного навчального закладу №6 «Сонечко»  проводився двічі, у березні та травні, на суму понад  5 000 000 грн. В обох випадках перемогла знам’янська фірма ТОВ «БК «Глобал Інвест». Про це повідомляла редакція KOMORA.INFO 6 червня. Але вже 8 червня пропозиція фірми була відхилена, як і другого претендента на перемогу - маловисківської фірми ПП «ЕТАЛОН І Я». У результаті відхилення, ремонтувати знам’янський садочок буде кропивницька фірма ПП «КАМЕЛОТ-300» за 4 159 500,00 грн, що складає менше на 854 640 тис. грн. від очікуваної вартості. ТОВ «БК «Глобал Інвест» не висловлює заперечення щодо відхилення своєї пропозиції, водночас як ПП «ЕТАЛОН І Я» відкрито вимагає відмінити закупівлю.

8 червня, з різницею в одну хвилину (15:16 та 15:17) були відхилені пропозиції двох учасників: ТОВ «БК «Глобал Інвест» (фірма була готова виконати ремонтні роботи за 2 780 900,00 грн, що на 2 233 240 грн менше за очікувану вартість) та ПП «ЕТАЛОН І Я» (пропозиція фірми становила 3 844 944,00 грн – на 1 169 196 грн менше за очікувану вартість). Обидві фірми не мають практики великої кількості участі та перемог у тендерах. Які причини відхилення їх пропозицій?

За протоколом засідання тендерного комітету відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради від 7.06.2018, тендерна пропозиція ТОВ «БК «Глобал Інвест» не відповідає умовам тендерної документації, а саме: не вказана адреса орендованого нерухомого майна, тому позбавляє замовника можливості здійснити огляд техніки та перевірити наявність бази з відповідними умовами для її зберігання; учасник надав довідку про наявність досвіду виконання аналогічних робіт, в якій вказаний поточний ремонт санвузлів та заміна віконних блоків, що не співпадає з предметом даної закупівлі; також учасник надав копію договору, який втратив чинність на момент подання пропозиції.

За протоколом засідання тендерного комітету відділу освіти того ж числа, у тендерній пропозиції ПП «ЕТАЛОН І Я» теж виявлена невідповідність: «Згідно п.2 розділу 3 тендерної документації строк дії забезпечення тендерної пропозиції повинен становити не менше 120 календарних днів з дня розкриття тендерної пропозиції, водночас надана учасником банківська гарантія спливає 4 червня 2018 року, що становить 91 день з дня початку аукціону, отже тендерна пропозиція не відповідає умовам тендерної документації. 

Боротьба ПП «ЕТАЛОН І Я» за перемогу в тендері

12 червня ПП «ЕТАЛОН І Я» висловив свою позицію щодо проведення процедури закупівлі: «Вимагаємо відмінити закупівлю, у зв’язку з неправомірним неприйняттям нашої пропозиції. Оскільки, згідно причини, а саме невідповідність строків банківської гарантії, не є законною причиною для відхилення пропозиції, тому що у п. 2 "Забезпечення тендерної пропозиції" розділу ІІІ. Інструкція з підготовки тендерної пропозиції в Тендерній документації торгів вказано, що "Пропозиції, що не супроводжуються забезпеченням тендерної пропозиції, відхиляються  Замовником відповідно до статті 31 Закону", але ж в поданій нами пропозиції наявні всі документи згідно Тендерної документації, а також той факт, що Тендерна пропозиція дійсна 90 днів, а Банківська гарантія її супроводжує, то і строки повинні бути тотожні, і можуть бути продовжені за письмовою згодою, про що нами поданий гарантійний лист.»

Через 6 днів замовник надав відповідь ПП «ЕТАЛОН І Я», знову вказавши ту ж причину відмови та додавши: «Також повідомляємо, що тільки наявність документу у складі тендерної пропозиції із переліку документів зазначених в тендерній документації не означає, що умови тендерної документації виконано, визначальним є саме зміст документу.»

Крім вимоги відмінити закупівлю маловисківська фірма вказала на невідповідність тендерної пропозиції нового переможця тендеру ПП «КАМЕЛОТ-300»: «Учасником ПП "Камелот-3000" не надано оригіналу балансової довідки про наявність техніки у Учасника у разі наявності техніки у власності, згідно п.п. 5.1.1 п.5 р. 1 Тендерної документації цих торгів. Згідно з п.5 п.п. 4.2 розділу 3 Тендерної документації: кошторисна документація надається за наявності підпису та печатки сертифікованого інженера-проектувальника в частині кошторисної документації, але у учасника відсутні печатки інженера-проектувальника на кошторисній документації, а також прізвище та ініціали. Також учасником ПП "Камелот-3000" подана кольорова скан копія замість оригіналу договору оренди на орендовану техніку, оскільки згідно ст. 7 ЗУ "Про електронні документи та електронний документообіг" оригіналом електронного документа вважається електронний примірник документа з обов’язковими  реквізитами, у тому числі з електронним підписом автора або підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронний цифровий підпис". Подані дозволи на виконання робіт не містять Крану на автомобільному ходу "ГЯ" КС-3575А, вказаного в довідці про наявність матеріально-технічної бази.»

На зауваженняПП «ЕТАЛОН І Я» знам’янський відділ освіти відповів, що наразі тендерним комітетом розглядається пропозиція ПП «КАМЕЛОТ-300» і поки що не винесено остаточного рішення. Інформація стосовно переможця буде врахована замовником під час прийняття рішення.

Вчора, 20 червня,ПП «ЕТАЛОН І Я» знову вказало на невідповідність тендерної пропозиції ПП «КАМЕЛОТ-300». Інший учасник, кропивницька фірма ТОВ ПКП «Евіс»теж вказала напорушення умов тендерної документації. Ці зауваження обох учасників залишилися поки що без відповіді. Натомість вчора тендерним комітетом ПП «КАМЕЛОТ-300» було визнано переможцем.

То хто ж він є – новий переможець тендеру на проведення капітального ремонту знам’янського садочка?

ПП «КАМЕЛОТ-300» зареєстроване в 2011 році, керівник Олександр Кокош. Підприємство брало участь в 44 тендерах, з них перемогло у 29 та підписало 27 договорів на 68 389 819,61 грн. Половина з цієї суми, 35 439 694.47 грн., складають замовлення від управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА (7 договорів). ПП «КАМЕЛОТ-300» виконує роботи на мільйони гривень, а статутний капітал підприємства складає лише 100 грн.

Наталка Хандусенко

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges