komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Іконописиця зі Знам’янщини взяла участь у міжнародному  конкурсі

12.09.2017

Про дмитрівчанку Інну Дубосар знають далеко за межами області, її роботи - чи витинанки, чи то картини на склі вражають своєю красою і вишуканістю. Ще одним скарбом творчості нашої землячки є іконописання, і це не просто захоплення – це поклик душі, який довів майстриню до міжнародного рівня. Днями Інна повернулася з Болгарії, де вперше взяла участь у міжнародному конкурсі. 

  • Інно, поділись з нами своїми успіхами на конкурсі в Болгарії?
  • XV Міжнародний ярмарок традиційних ремесел, який відбувся 2-5 вересня, вперше в історії конкурсу презентував іконографію. Фаворитами завжди були майстри з Болгарії, Албанії, Росії, Румунії та України.Це був мій дебют іконописання на рівні учасників з п’яти країн, я від України була одна. Це дуже відповідально. Всі нагороди та перші місця цього престижного своєрідного змагання лишились у Болгарії. Я не стала призеркою, але привезла в Україну диплом та відзнаку. Я задоволена, що поїхала, і вважаю, що це був результат, адже у мене виникли міжконтинентальні знайомства, а це купа вражень.

  • Які ікони ти малювала під час конкурсу?
  • Я робила дві ікони: болгарську та українську. Образ болгарської давали організатори, а українську – обирала сама. Болгарська ікона - святий Спиридон, українська - преподобний святий Величковський.

  • Де і коли ти почала захоплюватись саме таким образотворчим мистецтвом?
  • Думаю, що покликання це робити у мене виникло з дитинства, коли я почала відвідувати церкву і вдивлялась у ікони. Фахово це робити я почала три роки тому, під час навчання у Черкаському художньому технічному коледжі. Ми навчились дуже різним технікам та художнім напрямкам, але саме там я зрозуміла тонкощі іконописання. У мене почало виходити, та й дуже подобалось.

  • Ікони - дуже індивідуальні витвори, для кого ти їх малюєш?
  • Так, цілком згодна. Тому у мене існують три напрямки їхнього життя: я їх дарую людям, малюю спеціально на виставки і виконую замовлення для інших людей.
    Бажаємо Вам, Інно, подальших успіхів.

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges