komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Війна

ДОРОГОВАРТІСНЕ ОБСТЕЖЕННЯ УЧАСНИКІВ АТО НА КІРОВОГРАДЩИНІ. ДОКЛАДНО ПРО ПОСЛУГИ

19.09.2017

Наше видання вже висвітлювало інформацію про можливість учасникам АТО проходити  дороговартісні медичні обстеження безкоштовно (http://komora.info/podiji/2714-v-uchasnikiv-ato-z-yavilasya-mozhlivist-prokhoditi-dorogovartisni-medichni-obstezhennya-bezkoshtovno) . Як триває робота цієї програми і які недоліки?

 Розповідає наш постійний консультант Антон Красов:


«Для того, щоб послуга з безкоштовного дороговартісного обстеження, яка доступна для учасників АТО, працювала, як швейцарський годинник (для чого є майже всі передумови), має бути проведено широке і повномасштабне інформування щодо цієї послуги. Відсутність поінформованості цільової аудиторії з урахуванням українських реалій може звести нанівець будь-яку послугу чи пільгу. Це означає, що про існування послуги, переліку видів обстежень, порядку дій для отримання послуги має знати кожен військовий  та кожен ветеран  в області. Також вони мають знати, куди можна звернутись, якщо виникають  питання, і куди можна поскаржитись, якщо щось пішло не так. Все має бути чітко і зрозуміло для наших захисників. Є два влучних українських вислови: "Хочеш щось зробити добре, зроби це сам" та "Роби те, що можеш, а далі хай, як буде". Однак, краще і легше робити  щось разом, тоді в кінці тунелю буде точно очікуваний результат. Розуміючи це, я разом з головним лікарем Кіровоградського обласного госпіталю ветеранів Геннадієм  Сябренком  продовжуємо процес інформування щодо  послуги з безкоштовного ДОРОГОЦІННОГО ОБСТЕЖЕННЯ для наших захисників. ПРОХАННЯ ДО УЧАСНИКІВ АТО:  Якщо у вас виникають будь-які  питання, телефонуйте і дізнавайтесь актуальну інформацію за телефонами, які зазначені можна знайти у публікаціях видання. Якщо щось пішло не так, можна поскаржитись до Кіровоградського обласного госпіталю за тел. 0522-34-11-30, 050-221-58-41. Головний лікар Геннадий Сябренко тримає це питання на особистому контролі.  Можна і навіть потрібно розповідати про свій досвід користування даними послугами своїм побратимам (особливо тим, які проживають у районах) та ЗМІ


Деталі даної обласної програми можна побачити у Листі Департаменту охорони здоров'я до начальників управлінь охорони здоров'я, головним лікарям лікувальних закладів та медичних установ.

Учасники АТО та члени сімей загиблих на Кіровоградщині мають право безкоштовно пройти такі види обстежень та аналізів:

1) Аналіз на гепатит, гормони щитоподібної залози, на специфічний антиген - у Кіровоградській обласній лікарні. Деталі за телефоном: 0522 - 55 -12 -88, 095 - 486 - 81 -83.

2) Аналіз на СНІД - у Кіровоградському обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом. Деталі за телефоном: 0522-37-01-88.

3) Коронаровентрікулографія - в Кіровоградському обласному кардіодиспансері. Деталі за телефоном - 0522 - 39-76-25.

4) КТ без контрасту - виконує ТОВ "МДЦ Експерт-Кіровоград",

5) КТ з контрастом - виконує ТОВ "МДЦ Експерт-Кіровоград",

6) МРТ без контрасту - виконує ТОВ "Український центр томотерапії"

7) МРТ з контрастом - виконує ПП ПВФ "Ацинус"

Деталі інформації щодо КТ і МРТ - в Кіровоградському госпіталі ветеранів війни

 0522-34-11-30, 050-221-58-41.

Який алгоритм дій?

Щоб пройти безоплатне діагностування потрібно виконати такі дії.
Для аналізів та обстежень, окрім КТ і МРТ:

1) Звернутись до свого лікаря під час лікування та отримати направлення до закладів третього рівня, які проведуть відповідні аналізи чи обстеження (обласна лікарня, кардіодиспансер, центр боротьби зі СНІДом);

Для проведення КТ і МРТ:

1)  Звернутись до свого лікаря під час лікування, отримати направлення до Кіровоградського обласного госпіталю.

2) Прибути до госпіталю, отримати направлення для проведення діагностики на конкретний час і день. 

3) Прибути до виконавців обстеження (зазначено вище, залежно від призначеного аналізу) та здійснити безкоштовну діагностику.

Ольга Полякова

Антон Красов

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges