komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Війна

ЧИ ВИКОНУЮТЬСЯ ПІЛЬГИ ВЕТЕРАНАМ ВІЙНИ ?

7.11.2017

У  п. 27 ч. 1 ст. 13 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" існує згадка про цікаву пільгу для осіб згаданої категорії : «Право на позачергове забезпечення продовольчими товарами поліпшеного асортименту та промисловими товарами підвищеного попиту» . Чи працює ця система чи це тільки законодавче відлуння Радянського Союзу? 

Говорить наш постійний консультант Антон Красов:


«Прочитавши цю норму права, хочеться жити і радіти, адже у нас кожну особу зі статусом інваліда війни забезпечують промисловими і продовольчими товарами. І не простими товарами. А підвищеного попиту! Насправді це відверто порожня норма права, яка віджила своє років 30 назад і абсолютно не несе жодного сенсу і не має відношення до реальності. Такий собі правовий рудимент. Найбільш яскравий. А скільки ще подібних норм міститься в нашому законодавстві? Очевидно, що ми потребуємо повномасштабного перегляду пільг і гарантій для різних категорій населення. Ті, які не мають жодного сенсу, мають бути скасовані. Аби не створювати ілюзію реальності і не підривати авторитет до правової системи, який ще лишився. Ті пільги, які можна монетизувати, варто монетизувати. Не перекладати все на місцеві бюджети "мовляв, хай собі розбираються, у нас же децентралізація", а реально забезпечувати коштами. Не можете забезпечувати - не потрібно обіцяти і записувати нездійсненні речі в законодавство. Інші пільги, яких залишиться небагато після проробленої роботи, мають мати чіткий короткий небюрократичний алгоритм реалізації. Тоді всі розмови про пільги і гарантії стануть трохи ближчими до життя людей.»


У наступних матеріалах нашого видання читайте аналіз «порожніх» пільг, які передбачені законами  України.

Ольга Полякова

Антон Красов

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges