komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

МЕДИЧНА РЕФОРМА. «ВСЕ ПО ПОЛИЧКАХ» (ЧАСТИНА ЧЕТВЕРТА)

17.11.2017

Наше видання продовжує  серію матеріалів про медичну реформу. У цьому матеріалі  усі охочі матимуть змогу дізнатися про електронну систему охорони здоров’я.

Що говорить закон?

  1. Порядок функціонування електронної системи охорони здоров’я затверджується Кабінетом Міністрів України з урахуванням вимог законодавства про захист персональних даних.
  2. Доступ до даних про пацієнта, що містяться в електронній системі охорони здоров’я, можливий лише у разі отримання згоди такого пацієнта (його законного представника) у письмовій формі або у формі, що дає змогу зробити висновок про надання згоди. Без згоди доступ до інформації про пацієнта можливий у випадках:

- наявності ознак прямої загрози життю пацієнта;

- за умови неможливості отримання згоди такого пацієнта чи його законних представників (до часу коли отримання згоди стане можливим);

- за рішенням суду.

  1. Підписуючи декларацію про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу, пацієнт (його законний представник) надає згоду на доступ до даних про нього, що містяться в електронній системі охорони здоров’я, такому лікарю, а також іншим лікарям за його направленням в межах, необхідних для надання медичних послуг такими лікарями.
  2. Уповноважений орган зобов’язаний опубліковувати на офіційному веб-сайті дані, що накопичені в електронній системі охорони здоров’я, за умови знеособлення персональних даних відповідно до вимог Закону України “Про захист персональних даних” в обсязі та в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

 

Яка система буде діяти?

Про те, як функціонуватиме електронна система первинної ланки обслуговування містян нашому виданню розповіла головна  лікарка   первинної ланки Знам’янської ЦРЛ Наталія  Гречина:


«Укладання декларацій (угод) на медичне обслуговування у нашому місті передбачається у паперовому та електронному вигляді. Для того, щоб забезпечити електронне функціонування, створена особлива електрона система «Healthy», яка працюватиме  в усіх медичних закладах і є єдиною для нашої держави. Наш медичний заклад вже зареєстрований у ній. Далі на нас чекає придбання додаткового обладнання (кошти вже передбачені) і реєстрація лікарів у системі.  «Healthy» міститиме усі дані про пацієнта (електронна картка), лікаря та навіть забезпечить виписку електронних рецептів (за умови приєднання до програми аптечних мереж).   Функціонування  автоматизованого документообігу передбачає, що у кожного лікаря на столі буде присутній комп’ютер,  і інформація про пацієнта вводитиметься туди відразу. Така система допоможе  належним чином вести звітність і спростити всю процедуру надання первинної допомоги. Зараз ми ще чекаємо роз’яснень щодо  роботи, але можна сказати,  що м. Знам’янка і Знам’янський район готові  (за умови запланованого придбання обладнання) до інновацій.»


 

Ольга Полякова

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges