komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ВІЙСЬКОВА СЛУЖБА ЗА КОНТРАКТОМ У ЗБРОЙНИХ СИЛАХ УКРАЇНИ

19.02.2018

У житті кожної людини настає момент, коли потрібно зробити для себе вибір – від мрій та фантазій перейти до досягнення поставленої мети  або підкоритися дійсності та залишитися сам на сам. Проходження військової служби за контрактом у Збройних силах України – найоптимальніший варіант здійснення ваших мрій. 

Знам’янський об’єднаний міський військовий комісаріат проводить набір громадян України віком від 18 до 60 років на військову службу до Збройних сил України за контрактом з відповідною військово-спеціальною підготовкою та які не досягли граничного віку перебування на військовій службі.

Законом дозволено здійснювати відбір з числа громадян призовного віку, які мають базову середню освіту, що дозволяє збільшити людський ресурс для прийняття на військову службу за контрактом.

Соціально-правовий захист військовослужбовців, перспективи кар’єрного росту та переваги військової служби за контрактом:

  -  щомісячне грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом (від 7 000 грн. та більше) вище ніж у військовослужбовців строкової військової служби;

 -  одноразова грошова допомога військовослужбовцю після укладення першого контракту- у розмірах від 8 до 10 прожиткового мінімуму для  працездатних осіб;

 - гарантоване підвищення щомісячного грошового забезпечення у ході просування по службі;

 - значно  вищий ніж у цивільному секторі розмір пенсійного забезпечення та можливість його отримання за вислугою років (а не при досягненні пенсійного віку);

 - регламентований робочий тиждень з двома вихідними днями (крім занять з бойової готовності та чергувань);

 - можливість отримання вищої освіти за рахунок держави без відриву від служби;

 - участь у міжнародних операціях з підтримки миру і безпеки;

 -  забезпечення речовим майном на період служби;

 -  безкоштовне медичне обслуговування, пільгове санаторно-курортне лікування;

  -   забезпечення військовослужбовців службовим та постійним житлом;

 - пенсійне забезпечення відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців».

 З 1 січня 2019 року  відбудеться підвищення грошового забезпечення військовослужбовців (у тому числі і контрактників) відповідно до прийнятої Постанови Кабінету Міністрів України №704 від 30.08.2017 зі змінами відповідно до КМУ №1052 від 27.12.2017, відповідно до якої грошове утримання  військовослужбовця буде прив’язано до прожиткового мінімуму працездатних осіб та мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року.

Відповідно до ч.2 ст. 39 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», громадяни України, призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану, користуються гарантіями, передбаченими частиною третьою статті 119 Кодексу законів про працю України», а саме, «за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення, зберігаються: місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі, незалежно від підпорядкування та форми власності, та у фізичних осіб - підприємців, у яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України  "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

 Громадян, які бажають укласти контракт на проходження служби в Збройних силах України просимо звертатися до Знам’янського об’єднаного міського військового комісаріату: з понеділка по п’ятницю з 09.00 год. до 18.00 год.

 Військовий комісар Знам’янського ОМВК підполковник   О.В. Чижма

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges