komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

КУДИ ПОЇХАТИ ВІДПОЧИТИ ВЛІТКУ? (ПРОДОВЖЕННЯ)

13.06.2018

Минулого року ми знайомили наших читачів із місцями відпочинку літнього курортного сезону. У наших публікаціях ми говорили про популярні курортні зони біля моря: Кирилівка, Генічеськ, Затока, Коблево та ін..

Цього року знайомство з перлинами Чорного та Азовського морів продовжується.  Мова у нашій публікації піде про Іллічівськ (Чорноморськ).

Чорномо́рськ (до 17 лютого 2016 — Іллічі́вськ) — місто обласного значення в Одеській області, відоме з XVIII ст. Розташоване у передмісті Одеси, історична назва — Бугові Хутори. Нині відоме як один з найбільших портів України. Звідси ходять пороми на Варну, регулярні пасажирські морські рейси до Стамбула.

Що і по чому?

Любителям відпочинку класу «Люкс» з кондиціонером, басейном та усіма зручностями  номер у приватному готелі або базі відпочинку може коштувати близько 2700 за добу.  Середня ціна кімнати зі зручностями – 400 гривень на особу за день. Ті, хто надають перевагу економнішому варіанту, можуть проживати у хостелах, які є у Чорноморську у достатній кількості (зручності загальні), тоді ціна за добу складатиме від 200 гривень.

Щодо транспортування до такого курорту, то дістатися прямим потягом з нашого міста не можна. Найлегший варіант купити квиток до м. Одеса (від 93 гривень), а з Одеси доїхати автобусом, який курсує прямо від залізничного вокзалу (ціна квитка від 30 гривень).

Знайти житло допоможуть корисні сайти: http://1odessa.com/ilichevsk_otdyh_v_ilichevske_ceny.html, https://day.lun.ua/ua/відпочинок-іллічівськ та ін.

Куди і як?

Сам Іллічівськ ще дуже молодий, статус міста він отримав в лише квітні 1973 року, тому на пам'ятки місто відносно бідне. До них можна віднести тільки Іллічівський музей образотворчих мистецтв з колекцією порцелянових  виробів 18-19 століття і невелику церкву Спаса Преображення (Свято-Преображенська) 19 століття.

Втім, любителі урбаністичних і індустріальних пейзажів можуть помилуватися видами Іллічівського морського торгового порту.

Але Іллічівськ розташований всього в 20 км. від Одеси, в якій є на що подивитися і є де погуляти. Тому культурну програму слід складати виключно з розрахунку на Одесу.

Родзинки

Парк «Молодіжний»

Цей парк був заснований у другій половині  20 століття, як тільки почав працювати порт. На вході до парку знаходиться скульптура Іллі-пророка – покровителя усіх моряків. За легендою перша назва міста Іллічівськ пішла саме від цієї людини.

Парк відомий великою кількістю різноманітних скульптур: вирізані прямо у стовбурах дерев гетьмани та козаки; фігура грецької дівчини; скульптура «Перлина».

Музей порцеляни

Офіційна назва – музей образотворчих  мистецтв О.Білого.  Він був відкритий у 1978 році і представляв тоді унікальну експозицію російської порцеляни.  Наразі колекція має більше 3000 цінних експонатів, які привезені з різних куточків планети.

Ольга Полякова

За матеріалами:

http://vchernomorsk.com/, https://hotels24.ua/,

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges