komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Люди

Руйнуємо 5 міфів про децентралізацію (Міф №3)

20.04.2017

Вже третій день поспіль ми разом з Вами руйнуємо головні міфи про децентралізацію: 1- село помре, 2 – треба далеко їздити за довідками, 3 – будуть закриватися школи, 4 – діти будуть довго їхати до школи, 5 – скоротиться кількість вчителів. У сьогоднішньому, третьому матеріалі, будемо говорити про  ймовірність закриття освітніх закладів. Отже, день третій  - Міф №3 «Будуть закриватися школи». А як насправді? Розбираємося на прикладі Новоукраїнської міської ОТГ, яка створилась 20 жовтня 2015 року.

Міф №3 БУДУТЬ ЗАКРИВАТИСЯ ШКОЛИ

Дуже часто фігурує така фраза: «Не буде школи – не буде села». Але голова Новоукраїнської ОТГ Олександр Корінний іншої думки. Він говорить: «Села не буде тоді, коли в ньому не буде робочих місць».

Коли розмова заходить про децентралізацію, торкнувшись теми шкіл, деякі батьки наголошують на необхідності розташування школи на невеликій відстані, тобто фігурально це виглядає так: взяв дитину за руку, перевів її через дорогу, а там і школа. Але в цьому випадку, чомусь питання якості надання освітніх послуг постає рідко. У той час як інших батьків турбує необхідність їх дітей скласти успішно ЗНО. Тому саме в другому випадку, постає питання - в якій школі навчатися: де вчитель викладає одночасно декілька предметів не за своїм фахом чи там, де вчителі проходять відбір?

Після створення Новоукраїнської міської ОТГ, запровадили таку практику, як возити вчителів з міста до сільських населених пунктів. Тим паче в місті вчителів багато, в той час як в селі існує їх брак. Влада витрачає кошти, щоб у селах викладали спеціалісти. Хоча існує ймовірність незадоволення, тому що у міських вчителів і вимоги вищі.

Як ніхто інший громада, отримавши ресурс, знає краще на що саме його витратити, на які нагальні потреби.

Завтра разом будемо руйнувати Міф №4 – «Діти будуть довго їхати до школи».

Матеріал створений в рамках проекту «Регіональні голоси за децентралізацію» .

Наталка Хандусенко

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges