komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Люди

Руйнуємо 5 міфів про децентралізацію (Міф №4)

21.04.2017

Сьогодні четвертий день, як Ви разом з виданням KOMORA.INFO вивчаємо головні міфи про децентралізацію. Цього разу руйнуємо Міф №4 – «Діти будуть довго їхати до школи». Нагадуємо, що всі міфи розглядаємо на практиці Новоукраїнської ОТГ, яка створилась 20 жовтня 2015 року. Отже, четвертий день – четвертий міф!

Міф №4  ДІТИ БУДУТЬ ДОВГО ЇХАТИ ДО ШКОЛИ

Модель освіти у скандинавських країнах найкраща у світі. Наприклад, у Швеції підвіз дітей до школи на відстань 20-30 км не вважається проблемою. У той час, як у нас постійно наголошують на довгій відстані. Так, в Україні є велика проблема – це стан доріг, тому просто варто почати якісніше їх ремонтувати?

Ми наводили приклад у першій частині матеріалу про міфи децентралізації: на заробітну плату сільського голови, землевпорядника, секретаря ради, водія та технічки витрачалося на рік 1 млн. 421 тис., де мешкає лише триста жителів. А за цю суму можна зробити дорогу до села, чи не так?

Щоб покращити стан доріг, у Новоукраїнській ОТГ повністю відмовилися від ямкового ремонту, виконується лише капітальний ремонт на тих дорогах, де відбувається внутрішнє перевезення. Так, коштів немає, щоб виконати капітальний ремонт однієї дороги за один раз, тому він виконується частково, але якісно.

Одним із пріоритетних завдань будь-якої ОТГ є забезпечення транспортування школярів до навчального закладу, для реалізації якого знову потрібен гарний стан дороги, ну і звичайно автобуси. Тобто, при існуванні забезпечення транспортом при гарному стані доріг,  відстань не стає проблемою.

Для тих, хто пропустив попередні частини рубрики «Руйнуємо 5 міфів про децентралізацію»: Міф №1  "Село помре" (http://komora.info/lyudi/2121-rujnuemo-5-mifiv-pro-detsentralizatsiyu-mif-1), Міф №2 "Треба далеко їздити за довідками" (http://komora.info/lyudi/2137-rujnuemo-5-mifiv-pro-detsentralizatsiyu-mif-2), Міф №3  "Будуть закриватися школи" (http://komora.info/lyudi/2148-rujnuemo-5-mifiv-pro-detsentralizatsiyu-mif-3).

Матеріал створений в рамках проекту «Регіональні голоси за децентралізацію» .

Наталка Хандусенко

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges