komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

В облдержадміністрації проаналізували питання виділення землі учасникам АТО

12.01.2018

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Коломійцева відбулося перше у цьому році засідання комісії з питань забезпечення реалізації учасниками антитерористичної операції, ветеранами та учасникам бойових дій інших війн і конфліктів конституційних прав на отримання земельних ділянок. 

Ключовим питанням засідання стало надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції.

Андрій Коломійцев зазначив, що особливу увагу обласна влада приділяє забезпеченню реалізації конституційних прав учасників антитерористичної операції, членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції на отримання у власність земельних ділянок в межах норм безоплатної приватизації. Він наголосив на необхідності консолідації зусиль усіх місцевих органів виконавчої влади задля вирішення проблем учасників АТО, відповідно до вимог теперішнього законодавства.

Ситуацію, що склалася на початок року, охарактеризував начальник ГУ Держгеокадастру в області. Зокрема він зазначив, що від часу запровадження ініціативи Урядом учасники АТО, які проживають в області, вже завершили процес оформлення у власність 7055 земельних ділянок. Проекти землеустрою затверджені на ділянки загальною площею майже 14 тис. гектарів. В цілому середній розмір наданих у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства складає 1,87 га. Також учасники АТО та члени родин загиблих військовослужбовців отримали 9556 дозволів на розроблення проектів землеустрою для відведення землі. Найбільше надійшло заяв стосовно оформлення земельних ділянок від військовослужбовців Новомиргородського, Кіровоградського, Знам’янського й Олександрійського районів.

За словами директора обласного контактного центру Андрія Лавруся, загалом у 2017 році на «гарячу лінію» надійшло 116 звернень, що стосуються виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства учасникам АТО, із них задоволені – 41 звернення (35%), надані роз’яснення на 59 звернень (51%), перебувають на додатковому контролі в контактному центрі – 12 звернень, 4 звернення перебувають на розгляді і контролі.

Радник голови обласної ради Іван Владов наголосив на необхідності посилення діалогу між Держгеокадастром та сільськими радами, адже рішення про безкоштовне відведення землі погоджується із сільською радою, на території якої розміщена ділянка. Свої пропозиції щодо взаємодії з питання забезпечення учасників АТО земельними ділянками висловили і представники громадськості Світлана Вольська та Олег Кокуленко.

На завершення учасники засідання визначили пріоритетні завдання, вирішення яких сприятиме покращенню стану надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції на території області.

За матеріалами прес-служби Держгеокадастру у Кіровоградській області

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges