komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новина дня

Що рекламують і скільки вкладають у просування політичного контенту в Facebook політичні гравці в Україні напередодні виборів

7.09.2020

Замовники політичної реклами на десяти сторінках, де за замовлення рекламного контенту були сплачені найбільші суми у серпні, сумарно виплатили 98 406 американських доларів за трансляцію 1 356 дописів політичного змісту. У серпні до рейтингу найбільших рекламодавців увійшли сторінки політичних партій, які створені влітку 2020 року, а також ті, що не потрапляли до першої десятки згідно з інформацією моніторингу ОПОРИ, який здійснювався щомісячно з січня 2020 року. 

У серпні найбільшими інвестиціями у політичну рекламу відзначилася сторінка політичної партії “За майбутнє”, створена лише 20 травня 2020 року. З цієї сторінки у серпні транслювалося 190 рекламних дописів політичного змісту, загальною вартістю 22 520 американських доларів. Рекламу оплачує власне Політична партія «ЗА МАЙБУТНЄ». Варто відзначити, що сума, витрачена на рекламу з моменту створення сторінки, складає 25 886 $. У значній частині повідомлень йдеться про виступи партійців на Всеукраїнському з’їзді партії 27 серпня (де було оголошено участь у місцевих виборах 2020 року). Дописи, розміщені раніше, – це короткі мотиваційні заклики підписатися на сторінку, вітання до Дня Незалежності та Дня Прапора, а також більш розлогі пости з критикою рішень і діяльності чинної влади. Окрему групу рекламних повідомлень займають дописи з фрагментами участі партійних лідерів у політичних шоу на загальнодержавних каналах. Більше мільйона показів, а відповідно й інвестиції у розмірі до 2 000 $, мають оголошення-вітання та заклики слідкувати за сторінкою партії в мережі. Рекламний контент сторінки був налаштований на перегляди користувачами з усіх регіонів України, однак найбільше показів передбачалося у Львівській (8,2%), Дніпропетровській (6,5%), Івано-Франківській (5,5%) областях та м. Києві (5,2%).

Другу позицію серед найщедріших рекламодавців займає сторінка парламентської політичної партії “Слуга народу”, яка у серпні в рекламу 342 політичних дописів уклала на 11 641 американський долар. Вартість кожного окремого оголошення – здебільшого до 100 $, а максимальне охоплення – 450-500 тис. користувачів. Замовник політичної реклами – “Слуга народу”. До традиційного рекламного контенту на сторінці, який присвячений інформуванню про прийняті владою політичні рішення та про ініціативи представників політсили, додалися дописи щодо представлення стратегій розвитку регіонів та потенційних учасників виборчих змагань, яких планує висувати політична сила. За географією трансляції, рекламні повідомлення поширюються на користувачів з усіх регіонів України.

Вперше до групи сторінок, які найбільше вклали у політичну рекламу, увійшла сторінка політичної партії “Наш край”. У серпні замовники заплатили за промо-послугу Facebook 10 481 американський долар. Транслювалося зі сторінки 40 дописів політичного характеру, які були налаштовані на покази здебільшого жителям Дніпропетровської, Одеської, Полтавської, Харківської, Вінницької, Хмельницької та Чернівецької областей. Менше 1% у переглядів реклами припало на користувачів з Києва, Донецької, Луганської, Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей. Більшість постів – це просування газети “НАШ КРАЙ” та телеграм-каналу з новинами від політичної сили. Також транслювалося кілька повідомлень та агітаційний ролик про намір взяти участь у виборах восени. Зокрема, у два оголошення про випуск газети від 25 серпня замовники реклами інвестували від 8 000 до 9 000 доларів, переглянуло ці реклами понад 1 млн користувачів Facebook. У шість повідомлень з трансляцією агітаційного ролика було інвестовано 2500-3000 доларів, переглянув їх 1 млн користувачів, здебільшого з Дніпропетровської, Одеської, Харківської областей.

До десятки у серпні також потрапила сторінка дніпропетровської інтернет-газети “ЛИЦА”, де замовник рекламних політичних дописів "Издание Лица" заплатив 8 026 американських доларів за трансляцію 199 оголошень, які пропонувалися до перегляду лише жителям Дніпропетровської області. Сторінка рекламувала публікації із сайту медійного ресурсу, які значною мірою критикують діяльність, оточення та політичну силу чинного міського голови Бориса Філатова.

Більш докладно тут- https://www.oporaua.org/

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges