komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

На сесії ділили майно: передача об’єктів спільної власності Знам’янського району в комунальну власність новостворених громад

23.11.2020

 

Актуальне питання передання спільної власності районів зараз лунає чи не кожної сесії рад різних рівнів в Україні. Під час 46-ої сесії Знам’янської райради (20 листопада) депутатський корпус на чолі з керівництвом району в особах голови Знам’янської РДА Василя Смаглюка, голови Знам’янської райради Сергія Макаренка та заступника голови районної ради Дмитра Молодченка теж  прийняли пакет важливих рішень по галузям.  

 Об’єкти освіти Знам’янського району передані кільком громадам

Найбільший пакет документів про передачу майна стосувався сфери освіти – це більше 10 проектів рішень.

Так, зі спільної власності Знам’янського району у комунальну власність Знам’янської міської ради  передано ОНЗ «Петрівський НВК «ДНЗ- ЗШ I-III ступенів Знам’янської районної ради Кіровоградської області».  Дане розпорядження по створенню комісію з передачі майна за участі засновника та зобов’язано до 30 грудня здійснити передачу зі складанням  передавального акту. Важливим залишається і факт попередження всіх працівників зазначеного закладу освіти про зміну власника.

Окремим рішенням ради припинено відокремлений підрозділ ОНЗ «Петрівський НВК «ДНЗ- ЗШ I-III ступенів Знам’янської районної ради Кіровоградської області»-філію «Диківська загальноосвітня школа».  Все майно освітнього закладу вирішено передати у комунальну власність Пантаївської селищної ради.

Виведено зі складу засновників юридичної особи ОНЗ «Богданівська ЗШ I-III ступенів імені І. Г. Ткаченка» та передано майно у комунальну власність територіальної громади Суботцівської сільської ради, аналогічне рішення прийняте  і по ОНЗ «Трепівська  ЗШ  I-III ступенів Знам’янської районної ради» та  ОНЗ « Мошоринська ЗШ  I-III ступенів Знам’янської районної ради».

ОНЗ «Суботцівська  ЗШ I-III ступенів Знам’янської районної ради» та його майно передано у комунальну власність Суботцівської територіальної громади.

Припинено відокремлений підрозділ та передається майно  ОНЗ «Богданівська ЗШ I-III ступенів імені І. Г. Ткаченка» - філію «Іванковецька ЗШ» зі спільної власності  Знам’янського району у комунальну власність Дмитрівської сільської ради.

Перелік транспортних засобів, що перебувають на балансі відділу освіти, культури, молоді та спорту Знам’янської РДА передано у власність кільком територіальним громадам.

Медицина: нова практика розподілу майна...

Традиційно питання медицини на території Знам’янщини вирішуються з активними дискусіями. Чимало скептиків і аналітиків, які мають на всі проблеми галузі свою власну точку зору, іноді навіть не питаючи самих медиків.

Цього разу під час обговорення  передачі КНП «Знам’янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» слово надали керівнику підприємства Руслану Пушкаренко: «Не треба маніпулювати тим, що  люди  не будуть отримувати медичні послуги. Наш заклад зараз бореться за кожного свого пацієнта. Моя думка у питанні передання нашого закладу така – Знам’янська ОТГ, тому що тут працює найбільше наших лікарів. Зараз ми працюємо у досить напруженому режимі, через пандемію. Ми не бажаємо потрясінь ще і «дробленнями» закладу на частинки – це великий ризик зниження якості надання послуг. Всім, хто має засторогу ненадання якісних послуг пояснюю, що кожен лікар нашого закладу має декларацію з пацієнтом і кожен пацієнт йде до свого лікаря. Така практика і лишиться скрізь, в  кожному селі, в кожній амбулаторії – для людей нічого не зміниться. А тим, хто сьогодні закидує провокації, що у селі не буде лікаря, скажу так – треба шукати лікарів, я маю досвід такого залучення за практику своєї роботи  вже 8 лікарів. Це стало можливим завдяки великій інформаційній кампанії, сюжетам на телебаченні, статтям у газетах, це нелегка робота, але, маючи програми соціальних гарантій, лікарі приїздять і працюють у громадах.»

 

Під час пленарного засідання сесії був присутній та мав слово новообраний голова Знам’янської ОТГ Володимир Сокирко. Він наголосив на тому, що головним завданням нині для всіх громад є системна робота лікарів і лікарень, всім потрібні послуги, а політика тут ні до чого.

- Ми бажаємо, щоб первинна ланка була у місті, і щоб був замкнений цикл медичних послуг: послуги першого та другого рівня. Не маємо питань, щодо некомерційного підприємства, треба дати можливість стабільності подальшої роботи, - додав Володимир Феліксович.

Більшістю голосів депутатського корпусу КНП «Знам’янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» передано до комунальної власності Знам’янської територіальної громади.

Щодо об’єктів майна, що знаходяться в оперативному управлінні і на балансі КНП «Знам’янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», то воно було передано до комунальної власності:

  • Суботцівської сільської ради зокрема: приміщення Богданівської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини, приміщення Мошоринської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини та частина приміщення другого поверху Сабліно-Знам’янської амбулаторії загальної практики сімейної медицини та приміщення цієї ж амбулаторії у с. Володимирівка, майно Суботцівської  амбулаторії загальної практики - сімейної медицини, приміщення Трепівської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини, приміщення Долино-Кам’янського фельдшерського пункту, приміщення Казарнянського фельдшерського пункту, приміщення Копанського  фельдшерського пункту, приміщення Милобалківського фельдшерського пункту, приміщення Нововодянського фельдшерського пункту, приміщення Топилянського фельдшерського пункту. Комісійно до 25 грудня слід здійснити приймання-передачу майна.
  • Пантаївській селищній раді Олександрійського району - частину приміщення, в якій розташована Диківська амбулаторія загальної практики-сімейної медицини.
  • Знам’янській міській раді – будівлю Знам’янської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини ( с. Петрове).
  • Дмитрівській сільській раді – будівлю Дмитрівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини (с. Дмитрівка).

Рішенням Знам’янської районної ради призначено терміном на 5 років керівника КНП «Знам’янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» -  Руслана Пушкаренка.


Адмінбудівля в центрі Знам’янки може бути не знам’янська?

У м. Знам’янка, по вул. Грушевського, 17 розташовується адмінбудівля, всім більше звична, як Знам’янська районна рада та РДА, її балансову вартість оцінюють у 181187 грн. та теплегенераторна – вартість144888 грн. Під час засідання 46-ої сесії районної ради визначали, кому ж передати це приміщення? У діалогах зіткнулись дві полярні думки – колись ці приміщення були збудовані завдяки зусиллям колгоспів сільських рад Знам’янського району, тому його треба віддати Суботцівській ОТГ, друга – земля, де стоїть адмінбудівля належить Знам’янській раді і межує поряд зі Знам’янським виконавчим комітетом, тому її передати слід Знам’янській раді. Жодна з думок не була більш переконлива для рішення депутатського корпусу, тому поки що адмінбудівлю і теплогенераторну не передано жодній територіальній громаді.


Культурна сфера Суботцівської ОТГ стала багатша на музичні школи та бібліотеки

На часі перерозподіл майна культурної сфери Знам’янського району і наступним стане передання до комунальної власності Суботцівської ОТГ одразу кількох об’єктів – Суботцівська та Богданівська дитячі музичні школи, Знам’янський районний центр дитячої та юнацької творчості, Знам’янська районна бібліотечна система.

Також окремим проектом рішення до Суботцівської ОТГ передано трудовий архів.


Два територіальні центри Знам’янського району – двом територіальним громадам

У спільній власності територіальних громад Знам’янського району є два територіальні центри соціального обслуговування(надання соціальних послуг) у Дмитрівській та Мошоринській сільських радах.  До 30 грудня ці два заклади буде відповідно передано до Дмитрівської та Суботцівської ОТГ. 


 Без керівника та без визначення власника – КП «Районна аптечна мережа»

Наріжним каменем майнових і кадрових питань в Знам’янському районі лишається доля КП «РАМ». Останнього пленарного засідання депутати районної ради вкотре не поновили на посаді керівника закладу Володимира Галицького, вони ж і не розглядали питання передання підприємства у будь-чию іншу власність. Як пояснив заступник голови районної ради Дмитро Молодченко: « Це питання нині не на часі... Займаємось соціальними, культурними, медичними проблемами та проектами рішень...»

В.о. керівника КП «Районна аптечна мережа» Олена Слободніченко знову з представниками колективу прийшла нагадати про попередні наміри ліквідувати підприємство, а ще наголосила на тому, що стало відомо, що є чутки забрати їх приміщення за адресою вул. Трудова, 27, яке є «ліцензійним», тобто це автоматично означатиме «зникнення» підприємства, як такого. Хто чи що приховується за такими припущеннями і яка подальша доля КП «Районна аптечна мережа» стане відомо наступного тижня, під час останнього засідання сесії Знам’янської районної ради.

Оксана Войчишина

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges