komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Понад 10% українців уже вибрали своїх лікарів

18.05.2018

Наразі майже 4,5 млн людей підписали декларації з терапевтами, педіатрами і  сімейними лікарями у рамках національної кампанії «Лікар для кожної сім'ї». Найактивнішими були жителі Вінничини – тут свого лікаря обрали уже 20% мешканців. У Харківській області декларації підписали 16% жителів, у Полтавській – 15,5%, у Чернівецькій – 13%, у Житомирській – майже 11%. Цікаво, що Харківська область є лідером з підписання декларацій і в абсолютних числах — понад 478 000 декларацій.

Серед тих, хто уже визначився зі своїм лікарем, найактивнішими були люди 40 - 64 років - саме вони підписали третину усіх укладених на сьогодні декларацій. Вибір лікаря для дитини активно декларували батьки, частка підписаних декларацій - 23% (0-5 років - 8%, 6-17 років - 15%).Наступні за активністю вікові групи - це люди 18-39 років і 65 років і більше (по 22%).

Наразі у електронній системі охорони здоров'я зареєтровано 20,5 тисяч лікарів. 72,6% пацієнтів, які вже обрали свого лікаря, підписали декларації з сімейними лікарями, 15,1% - з терапевтами, 12,3% - з педіатрами.

Нагадуємо, що лікар не може вносити дані у електронну систему без відома пацієнта, а медзаклади – змушувати людей підписувати декларації з дільничними лікарями. Право вільно вибору лікаря є основоположним у кампанії «Лікар для кожної сім'ї» - воно закріплене у «Порядку вибору лікаря, що надає первинну медичну допомогу», затвердженому Наказом МОЗ №503 від 19.03.2018 року. Якщо ви не можете вирішити питання з головним лікарем закладу,  дивіться алгоритм дій і залишайте відгук у формі зворотного зв’язку: https://goo.gl/forms/CL2mQGT20GwgOBAn2

Джерело: http://moz.gov.ua/

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges