komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новина дня

Українці обрали топ-5 національних символів країни

4.01.2019

Жителі України визначили найголовніші символи країни. Більшість (77,1%) такими вважає державну символіку (прапор, герб, національний гімн). Про це свідчать результати опитування Інституту соціальної та політичної психології НАПНУ. 

У топ-5 також увійшли національні костюми, вбрання і рушники (62,3% опитаних), українська мова (для 52,1% респондентів), національна кухня (50,6% голосів) і народна пісня (50,3%).

Серед інших популярних символів виявилися (у порядку спадання): річка Дніпро, національні музичні інструменти (кобза, бандура, трембіта), червона калина, Карпатські гори, національна валюта гривня, Майдан Незалежності, колоски пшениці і жита, булава гетьмана, ФК «Динамо» (Київ), острів Хортиця, Чорне море, тополі й верби, озброєння козаків, сучасні вітчизняні літаки (АН-124 «Руслан», АН-225 «Мрія», Ан-148, Ан-158 і т.д), Тарасова могила у Каневі , Донбас, Чорнобиль, релігійна символіка, ФК «Шахтар» (Донецьк), комуністична і радянська символіка.

Опитування провели спільно з Асоціацією політичних психологів України з 21 до 30 листопада 2018 року серед 1204 респондентів у всіх регіонах України крім окупованих Росією територій. Похибка вибірки становить 3,2%.

Раніше ФФУ презентувала пісню – офіційний символ українського футболу. А Кабмін придумав іміджеву рекламу України за кордоном. Йдеться про бренд «Ukraine NOW» ( «Україна ЗАРАЗ», – ред.), створений українським агентством, саме він буде використовуватися для популяризації країни у світі.

Тим часом у ЄС вибрали дев’ять символів європейської ідентичності. Йдеться про історичні місця, які символізують боротьбу за європейські ідеали, цінності, історію та інтеграцію.

https://ua.news

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges