komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новина дня

З 2030 року в Україні будуватимуть лише енергоощадні будинки

17.02.2020

Уряд затвердив Концепцію реалізації державної політики в сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель у частині збільшення кількості будівель з близьким до нульового рівнем споживання енергії та Національний план збільшення кількості таких будівель. 

Упродовж 2020-2030 років забудовники та власники будівель отримають додаткові стимули, щоби використовувати при будівництві та реконструкції високі стандарти з енергоефективності. Такі будівлі споживатимуть в рази менше енергії.

Будівля із наближеним до нульового рівнем споживання енергії повинна мати рівень енергетичної ефективності не нижче класу «С» і при цьому використовувати більше 50% енергії з відновлювальних джерел. Для позначення таких будівель введуть клас енергоефективності «А+».

Наприклад, якщо сьогодні п’ятиповерхова новобудова потребує енергії 81-85 кВт*год/м.кв на рік, то після реалізації Національного плану подібний будинок прийматимуть в експлуатацію із рівнем споживання близько 35 кВт*год/м.кв на рік, із яких половина енергії генеруватиметься на місці з відновлюваних джерел.

Відповідно, рахунки за енергоносії в таких будинках будуть меншими на 75%, ніж зараз.

http://www.uarp.org/

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges