komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Скажена собака у Знам’янці: дії місцевих служб та влади

07.08.2020

Вчора на сторінці КНП "Знам'янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги"  у Facebook була оприлюднена інформація щодо скаженої собаки, яка покусала  п’ятьох осіб у м. Знам’янці. Видання Komora.Info поспілкувалося з начальником Знам’янського районного управління Держпродспоживслужби Олександром Сіленком про подробиці та дії, які були проведені з приводу цього випадку.

28 липня 2020 року до Знам’янського відділу поліції надійшло повідомлення про собаку з агресивною поведінкою по вул. Мусорського,1.  На місце події, крім поліції, також приїхали працівники Знам'янської районної державної лікарні ветеринарної медицини, які провели відповідні заходи, зокрема дезінфекцію подвір’я та епізоотичне обстеження. Наступного дня відібраний матеріал був направлений до Кіровоградської регіональної державної лабораторії  Держпродспоживслужби, де при дослідженні методом флюорисцентних антитіл у собаки виявлено антиген вірусу сказу (експертний висновок Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби № 3729 від 29.07.2020 року).

 «30 липня 2020 року відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті  Знам’янської  міської ради, під час якого було прийняте рішення оголосити територію міста Знам’янка неблагополучною щодо сказу тварин та затверджено План комплексних заходів щодо ліквідації сказу на території міста, - розповідає начальник Знам’янського районного управління Держпродспоживслужби Олександр Сіленко.  – Наступного дня Знам'янською районною державною лікарнею ветеринарної медицини були проведені щеплення 173 котів і собак, ці заходи тривають».

Також Олександр  Анатолійович акцентував, що власники тварин можуть безкоштовно прищепити своїх домашніх улюбленців від сказу в Знам'янській районній державній  лікарні ветеринарної медицини.

Підготувала Наталя Хандусенко


Слідкуйте за нашими новинами у Facebook  та на каналі YouTube

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges