komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новина дня

Ціна газу і правила оформлення лікарняних: які зміни чекають на Україну в жовтні?

02.10.2018

Нові правила оформлення лікарняних, можливе підвищення ціни на газ і будівництво по-новому. Розбираємося, чого чекати українцям у жовтні

Ціна газу

"Нафтогаз" оновив ціни на газ для промислових споживачів. З 1 жовтня вони мають зрости на 9,4-9,7% порівняно з вереснем (це без ПДВ).

Проте міністр соціальної політики Андрій Рева уточнив, що уряд може відмовитися від підвищення ціни.

"Ціну на газ буде змінено відповідно до закону, відповідно до рішення, яке уряд ухвалить, з тієї дати, яку там буде вказано. Постанову про спеціальне зобов'язання вже кілька разів продовжували. Якщо не буде досягнуто домовленості про нову ціну на газ, це буде узгоджено з міжнародними партнерами. Я так розумію, є ймовірність, що дію цієї постанови буде продовжено і надалі. Тобто ми не виключаємо жодних варіантів у цьому питанні".

Нові правила оформлення лікарняних

З 1 жовтня в Україні почне діяти нова форма заяви-розрахунку для надання матеріального забезпечення застрахованим особам та окремих виплат потерпілим на виробництві для оплати лікарняних.

У Фонді соціального страхування уточнили, що згідно з ухваленим порядком, оформлену заяву-розрахунок може передати роботодавець і прийняти Фонд соцстрахування в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису.

Нововведення в правилах будівництва

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства дозволило скління балконів і лоджій вище третього поверху при проектуванні нових і реконструкції наявних житлових будинків.

Відповідна норма міститься у змінах "ДБН В.2.2-15-2005", які набувають чинності з 1 жовтня 2018 року.

Далі буде

https://ua.112.ua/

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges