komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Історія отримання соціального  житла у Знам’янці. Продовження

18.10.2018

На початку вересня журналісти KOMORA.INFO розповіли читачам про те, як роками люди у Знам’янці отримують соціальне житло (https://komora.info/podiji/4646-garantiji-e-vikonannya-nemae-istoriya-otrimannya-sotsialnogo-zhitla-u-znam-yantsi). Днями відбулося інспектування квартир, які нині продовжують ремонтувати для всіх потребуючих. 

Побачити на власні очі об’єкти майбутнього соціального житла бажаючих виявилось чимало. Катерина Свертока, Сергій Кріпак та Валерія Самойленко – перші, хто претендують на отримання такого жила у Знам’янці, вони і пішли за адресами разом з представниками депутатського корпусу,  працівниками управління ЖКГ та містобудування міськвиконкому, журналістами міського та обласного рівнів.

Перша квартира про яку давно йде мова на сесіях Знам’янської міської ради розташована по вул. Грушевського, 18 і першочергово була призначена для службового житла, зокрема для родини головного лікаря колишньої відомчої залізничної лікарні. Враховуючи обставини звільнення лікаря, житло було переведене у статус «соціального» і у черговий раз виділено кошти на ремонт.

  • Нам вже не другий і не третій рік обіцяють житло, - ділиться Валерія Самойленко, - я щодня ходжу на роботу, а от чи працюють ті, хто виконує ці ремонти, зараз побачимо. Ми вже якось ходили до цієї квартири подивитись як виконується ремонт, але нас обманули – ми прийшли, а двері зачинені і нічого не побачили…

 

 Депутатська комісія з житлово-комунальних питань  у травні 2018-го приходила оглянути виконання робіт, і як повідомив один з учасників такого інспектування Олександр Озеряний, мало що змінилось до жовтня місяця: опалення так і не встановили, ванна кімната облаштована, але без вентиляційних вікон, тобто вся пара осідатиме на стінах, вікна так і лишились однокамерними, а значить не енергозберігаючими. Із всього, що було помічено всіма присутніми – фарбування міжкімнатних дверей.

Наталія Тишкевич, як депутатка міської ради,  у зверненнях під час сесій вже двічі ініціювала створення депутатської комісії, яка б провела контроль і якість виконання робіт у квартирах під соціальне житло. Як повідомила секретар ради Наталія Клименко, досі не відомо чи підписане міським головою Сергієм Філіпенком відповідне розпорядження про таку ініціативу депутатки чи ні…

Тим часом, на питання скільки коштів було востаннє виділено на ремонт саме житла по вул. Грушевського, 18, Сергій Усатенко головний спеціаліст управління ЖКГ та містобудування повідомив журналістам – 179 тис. 999 грн. З його слів виконано перекладку міжкімнатних стін, закуплена нова сантехніка, здійснено перефарбування, натяжна стеля… Досі у приміщенні немає підключеного газопостачання і води, проте є світло.

Наступний об’єкт візиту – квартира за адресою вул. Братів Лисенків 6/8. Це житло першочергово було заплановане під соціальне. Вражаючи різниться і ремонт, який там проведено у порівнянні з квартирою по Грушевсього, 18 – пофарбовані стіни, неякісно поклеєні шпалери, відсутність якісних стяжок на полу,  відсутність і газопостачання,  і водопостачання, і електропостачання… Нам повідомили, що газ до квартири і не заводитимуть, бо проектом передбачено електроопалення. Ми помітили одразу при вході у квартиру велику електрощитову, але вона на вигляд була повністю не в робочому стані, запитали чому так і коли заплановано її запуск?

  • Для приміщення потрібна спеціальна електролінія, для цього квартирі зробили окрему адресу, щоб спростити процедуру отримання документів, зараз їх буде відправлено до Кропивницького на погодження, - повідомив Микола Нікітін начальник   управління ЖКГ та містобудування.

Не треба бути особливо спостережливим, щоб помітити, що проект на опалення та окрему лінію мали б зробити давно, ще до виконання робіт, бо шпалери в окремих кімнатах квартири доведеться просто переклеювати, а не підклеювати… На ремонти витратили – 199, 900 грн. Питання куди і з яким якісним підходом?

Ще одна квартира за адресою вул. Грушевського, 53 зустріла оглядачів ремонтом, тобто початком ремонту, адже назвати приміщення житловим неможливо… Відбувся демонтаж і заміна вікон, а все інше – тільки в проекті. Працівники управління ЖКГ і містобудування переконують, що договір на виконання робіт підписаний до кінця 2018-го року, тобто всі заплановані роботи за 2 місяці мають завершитись – уявити це просто нереально.


Історія отримання соціального житла у Знам’янці нагадує кіно,  де детективи шукають на місці події гроші, а їх і сліду немає, а квартири досі ремонтуються, а люди чекають доки у них справдиться надія на нормальне життя у власному житлі.

Оксана Войчишина

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges