komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Знам‘янчанка Дар‘я Шамаль здобула перемогу  в обласному конкурсі «Шкільна журналістика»

22.04.2019

Конкурс «Шкільна журналістика» з 2011 року організовується кафедрою журналістики, видавничої справи та редагування (завідуюча Наталія Фенько) Центральноукраїнського державного педагогічного університету. Цього року було подано на конкурс  понад 40 індивідуальних та колективних робіт.  Серед переможниць «Шкільної журналістики» і дівчинка з нашого міста. Дар‘я Шамаль посіла друге місце у конкурсі  у номінації «Тележурналіст», знявши відео про свою рідну школу  (НВК «Знам‘янська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 3-гімназія».

Сьогодні ми говоримо з  володаркою другого місця обласного конкурсу:

  • Чому Ви вирішили взяти участь у конкурсі?
  • Про конкурс вперше я дізналася з соціальних мереж, а потім про нього нам розповіли у школі і це мене дуже зацікавило. Оскільки у майбутньому я бачу себе журналісткою, то я вирішила спробувати. Тож, обрала номінацію «Рецензія на книгу», текстова, але  коли я її написала, то вона мені здалася нудною. Буквально за декілька днів до закінчення конкурсу я вирішила взяти участь ще в одній номінації «Тележурналістика». Це була моя перша спроба зняти відео, тобто вперше була журналісткою перед камерами.
  • У вас доволі цікаве відео про Вашу школу, чому саме такий сюжет?
  • Відразу у своїй уяві я вибудувала кроки: як я це робитиму. Мені не хотілося робити щось банальне: прибирання чи щось ще. Я вирішила зробити родзинкою презентаційного відео нашої школи – талановитих випускників: Андрія Хаята, Владиславу Суковач та інших. Оскільки моє відео мало містити розповідь про активну громаду нашого маленького містечка, то саме такі люди могли додати до нього цікавинку.
  • Як створювалося відео і які були складнощі?
  • Дуже швидко «народився» текст до відео: буквально за два дні: я писала на перервах, після уроків. Відразу після створення тексту знімалося відео. Найскладніше було згадати текст, бо не було часу його вчити гарно. Впродовж двох днів зйомок, які були найскладнішими,  оператором яких був мій однокласник Микола Беркут: ми дуже багато перезнімали і дороблювали, оскільки не все подобалось режисеру, тобто мені. Деякі кадри знімалися до десяти разів. Мушу визнати, що я ніколи не думала, що триматися в кадрі – це так круто. Саме сподобалося розуміти те, що ти доносиш до людей певну інформацію через кадр. За створення  репортажу дякую учительці української мови Вікторії Петренко (за навчання української мови), своїй мамі Ганні Шамаль, Миколі Беркуту – однокласнику та другу.
  • Що Ви відчуваєте, отримавши перемогу?
  • Це неймовірні відчуття, коли тебе оцінили професіонали на такому високому рівні. Це задоволення від зробленої роботи та від того, що ти знаєш, що знаходишся на вірному шляху: треба розвиватися у журналістиці далі.

Подивитися відео можна за посиланням - https://www.youtube.com/watch?v=_ocDYUlZnAo&feature=youtu.be

Ольга Полякова

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges