komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Довгождане новосілля у соціальному житлі Знам’янки, але  чому  не так все весело?

25.06.2019

Історія отримання соціального житла знам’янськими сиротами останнім часом набула великого розголосу, тому що понад 10 років  для людей це було дуже очікувано. Піковим моментом для Катерини Свертоки, Сергія Кріпака та Валерії Самойленко стало прийняття рішення Знам’янського міськвиконкому «Про надання соціального житла в квартирі по вул. Братів Лисенків  в м. Знам’янка». Так що ж отримали, окрім ключів від квартири, новосели? 

Паралельно із заселенням до квартири під соціальне житло у Знам’янці триває процес гарячого обговорення умов проживання в ній. Вже  місцеві і обласні ЗМІ, депутати міської ради одне за одним критикують некомфортність ремонту цього житла. І з цим насправді важко не погодитись, більше того на це вказують кричущі факти. У приміщенні, яке нині називають соціальним житлом, неякісно виконано все від порога до стелі: помічено незаізольованість проводки біля вмикачів світла, неякісне встановлення сантехніки на кухні та ванні, неакуратно постелений лінолеум, підтікання стелі і ще багато чого. Комунальники запевняють, що всі недоліки ліквідують і потроху це роблять, але станом на 25 червня далеко не все роблять.

 

Втім є моменти, які просто граничать з порушенням будівельних норм, згідно яких повинні бути встановлені двокамерні склопакети з енергозберігаючим покриттям. Тобто, вікна потребують повної заміни. Так, зрозуміло, що новосели люди з інвалідністю та жоден з них не може дотягнутись до ручки відкрити вікно. І це не жарт! Ні Катерина, ні Сергій в свій зріст не відкриють вікно без допомоги чи стільця.

Новосели дякують міській раді за турботу і можливість мати власне житло, але при тому ніяк не усвідомлюють, що окрім ключів та відповідного рішення виконкому поки що  не мають зовсім ніяких юридичних підстав вважатись у помешканні господарями, навіть запису у домовій книзі, навіть самої домової книги.

 Запитуємо думку з цього приводу у юриста Знам’янського міськвиконкому Юрієм Данильченком: «Питання отримання соціального житла у Знам’янці вирішується поступово. Перша людина, яка стоїть на обліку зараз проживає у районі Луганської області, є ті, хто помер. У правовому полі відповідно до закону  про житло соціального призначення було винесено рішення  виконавчого комітету. Інспекція архітектурного контролю прийняла його в експлуатацію як житлове приміщення, зареєстровано право власності в особі територіальної громади міста як соціальне житло і винесено проект рішення на виконком. Ордер на квартиру у даному випадку не видається, а з  особами укладається договір найму соціального житла не більше як на 5 років. Такі договори КЗ «Комунальних послуг» ще не укладені, на підставі цього тільки потім буде видана домова книга.»

Виявляється, що в цій історії отримання соціального житла віднедавна є четверта особа – це Наталія Ципун. Ця жінка тривалий час живе у соціальному житлі теж у Знам’янці, але воно знаходиться на 3-му поверсі багатоповерхового будинку. За станом здоров’я пані Наталія  не може спускатись та підніматись сходами, тому отримання житла на першому поверсі для неї є альтернативою.

Коментуючи ситуація Юрій Данильченко додав, що Наталія Ципун буде переведена для проживання теж за адресою по вул. Братів Лисенків у кімнату площею 9,2 кв. м.

 

Підготувала Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges