komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Успенський піст 2019 – що можна і не можна їсти?

14.08.2019

На відміну від більшості знакових релігійних дат, Успенський піст не залежить від свята Великодня, тому його дати завжди незмінні. 

У 2019 році, як і щороку, віруючі почнуть постувати з 14 серпня – у свято Медового Спаса, який ще називають Маковієм. Закінчуються обмеження в харчуванні 27 серпня – напередодні свята Успіння Пресвятої Богородиці. Вже з 28 серпня можна ласувати стравами із будь-яких продуктів.

Таким чином, Успенський піст є одним із найкоротших серед багатоденних постів – він триває всього лише два тижні.

Оскільки на час Успенського посту припадає свято Преображення Господнього, в народі цей піст часто називають Спасівкою або Спасом.

Яким має бути харчування в Успенський піст?

Цей піст вважається одним із найбільш суворих. Як і в будь-який інший піст, під забороною залишаються м’ясо і м’ясні страви, яйця, риба, молоко та молочні продукти. Послаблення допускається лише в свято Преображення Господнього (він же Яблучний Спас) 19 серпня, коли можна їсти рибу й випити трішки вина.

Також у більшу частину Успенського посту не можна споживати гарячу, варену їжу з додаванням олії.

Цей піст припадає на літо, тому його меню урізноманітнюють численні свіжі овочі, фрукти, ягоди, зелень та гриби. Тож можна сміливо готувати із них салати, а в деякі дні варити, смажити й запікати різноманітні пісні страви.

По понеділках, середах і п’ятницях рекомендується сухоїдіння – можна вживати лише свіжі продукти, які не пройшли термічну обробку. У вівторок і четвер дозволяються гарячі страви без олії, а у суботу та неділю можна вжити їжу з олією, а також вино.

http://www.uarp.org

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges