komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

На Кіровоградщині  не допущено до реалізації 4 тонни 907 кг овочів та фруктів

11.10.2019

З початку поточного року фахівці державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи області відповідно до результатів проведених досліджень не допустили до реалізації харчові продукти та сировину загальною вагою 5 тонн 778,4 кг. 

Причинами недопущення до реалізації молока загальним об’ємом 848,5 літрів стали незадовільні органолептичні показники, а саме: гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (реалізація молока у використаних пластикових пляшках).

На підставі виявлення перевищеного рівня нітратів не допущено до реалізації 4 тонни 907 кг овочів та фруктів. Зокрема надлишок нітратів зафіксували в 835 кг кавунів, 400 кг дині, 317 кг полуниці тощо. Серед продукції, результати дослідження якої не відповідають нормативним показникам, кабачки (911 кг), редиска (539 кг), помідори (497 кг), картопля (389 кг), редька (215 кг), огірки (207 кг), капуста (193 кг), цибуля (153 кг), буряк (115 кг), баклажани (100 кг), перець (36 кг).

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертає увагу: продукція, що реалізується в місцях несанкціонованої торгівлі без дотримання належного температурного режиму, не проходить необхідних досліджень для контролю її безпечності. Вживання таких продуктів харчування може призвести до тяжких інфекційних захворювань та нашкодити здоров’ю.

http://kr.consumer.gov.ua

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges