komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

У Знам’янському районі один з найменших відсотків паспортизації сміттєзвалищ у області

11.12.2019

 У середньому на території області утворюється понад 175 тис т твердих побутових відходів. За даними державного статистичного спостереження у 2018 р. утворено 200,680 тис. т, 2017 р.- 153,8 тис. т, у 2016 р.– 165,5 тис. т, 2015 р. – 181,5 тис. т. Більше 95% цих відходів спрямовується на звалища твердих побутових відходів, що є перевантаженими та не відповідають санітарним нормам. Можливості розширення наявних полігонів суттєво обмежені. 

На території області виявлено 405 сміттєзвалищ, із яких станом на 1 грудня 2019 року до обласного реєстру місць видалення відходів включено 275 звалищ (або 67,9 %).

Найменший відсоток паспортизованих сміттєзвалищ у Знам’янському (7,7%), Новоархангельському (38,9%), Благовіщенському (38,8 %), Вільшанському (42,1%) та Світловодському (45,5%) районах.

Високі показники паспортизації у Компаніївському (70,6%), Бобринецькому (82,7%), Новгородківському (84,6%) та Долинському (95%) районах.

У містах Кропивницький, Знам’янка, Олександрія та Світловодськ, а також у Гайворонському, Голованівському та Новоукраїнському районах досягнуто стовідсоткової паспортизації. Така ж ситуація і в Бобринецькій та Новоукраїнській міських ОТГ, Компаніївській ОТГ та у Ганнівській сільській ОТГ. У Дмитрівській ОТГ Знам’янського району та Великоандрусівській сільській ОТГ Світловодського району не паспортизовано жодного звалища.

Згідно зі статтею 8 Господарського кодексу України, держава, органи державної влади та органи місцевого самоврядування не є суб'єктами господарювання. Господарська компетенція органів державної влади та органів місцевого самоврядування реалізується від імені відповідної державної чи комунальної установи. Проте більшість паспортів місць видалення відходів оформленні на сільські ради. Тому у висновках щодо рівня екологічної безпеки звалищ твердих побутових відходів зазначається про необхідність створення комунальних підприємств.

За інформацією департаменту екології та природних ресурсів ОДА

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges