komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Поліцейські спільно з представниками Держспоживслужби перевірили понад 900 суб’єктів господарювання щодо дотримання правил карантину 

30.06.2020

У період із 25 по 29 червня 2020 року, у середньому на добу для проведення відповідних рейдів було створено 24 мобільні групи, до роботи яких залучалося майже 220 працівників поліції. 

Заходи спрямовані виявлення та припинення фактів порушення суб’єктами господарювання карантинних обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України.
Загалом правоохоронці та представники Держспоживслужби здійснили перевірку 905 суб'єктів господарювання, серед яких зокрема розважальні та заклади торгівлі.
У результаті вжитих заходів складено 29 протоколів за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП, із них 10 стосовно директорів (адміністраторів) розважальних закладів, 16 – директорів закладів торгівлі, а також 3 – стосовно водіїв маршрутних таксі.
У цілому з початку введення карантинних обмежень виявлено 220 фактів їх порушення, за якими на відповідальних осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 44-3 КУпАП.

ПОНАД 20 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ СПЛАТИВ ПІДПРИЄМЕЦЬ ЗА НЕВИКОНАННЯ ВИМОГ ПРИПИСУ

Під час проведення планового заходу державного нагляду (контролю) продуктового магазину в м. Знам’янка фахівці Знам’янського районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини виявили порушення вимог законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів. За результатами перевірки фізичній особі-підприємцю було надано припис щодо усунення виявлених порушень. З метою перевірки виконання вимог припису фахівці здійснили позапланову перевірку закладу, під час якої виявили, що порушення не усунуті.

Зокрема, не в повній мірі забезпечено простежуваність харчових продуктів (відсутні супровідні документи на морожену рибу та масло). Контроль за температурними режимами зберігання харчових продуктів у морозильних камерах не ведеться, що не унеможливлює розмноження мікроорганізмів, формування токсинів тощо. На потужності відсутні дезінфікуючі засоби, призначені для обробки інвентарю, з яким контактують харчові продукти (ножі, розробні дошки для м’яса, ємності для розміщення м’яса на вітрині). Також зафіксовано реалізацію харчових продуктів, термін придатності яких закінчився (печиво, тістечка, сосиски та сардельки, ковбаса напівкопчена, м’ясомісткі вироби).

Враховуючи зазначене та керуючись п. 19 ч. 1 ст. 65, ст. 66 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області винесло постанову про накладення на фізичну особу-підприємця штрафу в розмірі п’яти мінімальних заробітних плат, що складає 23 615 гривень.

За матеріалами управління превентивної діяльності поліції Кіровоградської області

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges