komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Батьки не мають здавати кошти на підготовку шкіл до боротьби з COVID-19

18.08.2020

Батькам не потрібно здавати кошти на підготовку освітніх закладів до нового навчального року в умовах карантину. Усі витрати будуть проходити за рахунок бюджетних коштів. Батькам лише необхідно забезпечити своїх дітей індивідуальними захисними масками. Про це зазначив начальник управління освіти і науки Кіровоградської ОДА Володимир Таборанський.

«Сьогодні всі заклади освіти Кіровоградщини готуються до організованого початку нового навчального року. Оскільки наша область наразі входить до «зеленої» зони, ми можемо розраховувати на очне навчання. До цього, власне, зараз готуємось», - повідомив Володимир Таборанський.

За його словами, відповідальність за забезпечення закладів освіти пірометрами, антисептичними, миючими та дезінфікуючими засобами несуть засновники та власники освітніх закладів. Ними ж відповідно є ради ОТГ, районні та міські ради, а також відповідні виконавчі органи влади.

«Єдине прохання до батьків – забезпечувати дітей захисними індивідуальними масками з розрахунку на три години часу. Ці маски можуть бути як аптечними, так і зробленими самостійно. Разом із цим ніяких коштів нікому до підготовки закладів до навчального року чи боротьби з поширенням коронавірусної інфекції здавати не потрібно», - наголосив Володимир Таборанський.

Потреби освітніх закладів обраховуються. У кожної школи вони різні. Сільським школам у середньому потрібно орієнтовно 10 тис. грн на місяць роботи для забезпеченням усіма необхідними протиепідемічними заходами. Школам у райцентрах – близько 20 тис. грн, міським школам – приблизно 40 тис. грн.

«Органи влади та місцевого самоврядування працюють над тим, щоб забезпечити організацію освітнього процесу, згідно до тимчасових рекомендацій, затверджених головним санітарним лікарем України. Необхідний фінансовий ресурс буде виділено, тож до 1 вересня школи області забезпечать усім необхідним», - додав Володимир Таборанський.

Джерело: http://www.kr-admin.gov.ua


Читайте також: Велосипедистка зі Знам’янського району стала срібною призеркою чемпіонату України

У Знам’янці два тижня працюватиме пересувний діагностичний центр

ГК «Нафтогаз України» запустила тариф на газ «Річний»

Слідкуйте за нашими новинами у Facebook  та на каналі YouTube

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Гість - znumi

    Батькам зараз і так нелегко, на дистанційній формі навчання на них основне навантаження падає. А грошей явно більше не стало. Крім цих нових масок, ще виростуть витрати на якісь розваги дітям вдома, та й класичні витрати на олівці, зошити, ручки і так далі, нікуди не ділися. Ну хоч губити ручки стануть менше, і то щастя! :p

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges