komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Ми маємо мислити по-іншому, треба навчитись…

22.06.2022

Телефонна розмова. Домовленість про зустріч. Переді мною тендітна жіночка, усміхнена  і охайна. В її очах мружаться ніжні промінчики сонця, а у голосі переконливість. «Досконале поєднання.» - думається мені, і в цьому з перших хвилин знайомства  відчуваю  інтригу. Так і є.

Корінна знам’янчанка Ельвіра Гурська після закінчення школи здобула освіту вчителя образотворчого мистецтва та прикладного дизайну у Кіровоградському педагогічному університеті. Потім переїхала до Одеси і почала міркувати над своєю зайнятістю - обрала шити одяг. Амбіційні наміри юної модельєрки  за короткий час сягнули до міських показів  Odessa Fashion Week.

  • Я подавала заявки і відшивала колекції одягу самостійно, не маючи цеху, а вдома, на власній машинці, -доповнює Еля. – Навчила мене шити мама у 5 років, я так старалась, що навіть пальчик собі проколола, таке захоплення розвинулось у хобі і заробіток у дорослому житті. Я відшила повноцінних близько  6 колекцій, а просто одягу на замовлення - навіть не підрахую скільки - дуже багато суконь і всього іншого.

Зовсім маленькою  мама повела Елю і до танцювального гуртка у Знам’янці, але зважаючи на  маленький зріст, їй відмовили у зарахуванні до танцювального колективу. Мрії повинні здійснюватись, саме тому вже у дорослому віці, в Одесі, дівчина повернулась до свого бажання і почала тренування з хореографії. Величезна наполегливість і завзяття привели до ще одного результату -професійної участі у шоу-балетах та гастролей в Україні та зарубіжжі.

  • Я вчилась танцювати з великим захопленням. Брала участь у шоу-балеті «Торнадо». Опановувала стиль за стилем, згодом сама почала викладати.  Моїми вихованками стали жіночки віком від 20 і доросліші, - розповідає Еля, - пригадую цей період як калейдоскоп з сотнями цікавих зустрічей із зірковими колективами, артистами та співаками пострадянського часу та сьогодення.

Кожен із  названих напрямків творчості пані Гурської призупинявся і відновлювався у залежності від успіхів у кастингах та підписання нових і нових контрактів з танцювальними гуртами. Так тривало 13 років, до народження донечки та декретної відпустки.

  • Повернутись у рідне місто Знам’янку мене змусило загострення воєнних подій від 24 лютого 2022 року. Того дня о 5 ранку, у Одесі,  ми прокинулися від вибухів, які лунали дуже близько, - переказує Еля.- Навіть не було часу для повноцінних зборів, ми дуже швидко прийняли рішення з чоловіком, що я з донечкою їдемо до мами.. Було відчуття, що ненадовго, що все втихне і ми повернемось, але я помилилась …    Тепер  я живу тут і бажаю ділитись своїми знаннями з іншими. Планую відкрити фітнес-школу зі стретчингу у Знамянці.

Для всіх, хто не уявляє, що це, пояснюю – це комплекс вправ, який допомагає розтягувати всі м’язи тіла і розслабляти його. Такі вправи дуже корисні для людей, у яких проблеми  зі скутістю м’язів у ділянках шиї, попереку, ніг. Одразу хочу пояснити, що це не інтенсивні тренування, а повільні рухи, направлені на повільне дихання. Успіх кожного у тренуваннях залежить від системності  і впливу на кожну групу м’язів.

Велике значення у тренуваннях відіграють психосоматичні відчуття, тому що спокійність і зосередженість під час стретчингу сприяють цьому дуже добре. У Знам’янці вже відбулося одне із перших занять, яке мало популярність і інтерес дівчат та жіночок.

  • Я планую організувати дві групи – одну зі складу вимушено переселених осіб, яка буде безкоштовною, а іншу – для знам’янчан. Місце для тренування у літній час визначимо разом з бажаючими. Запис у тренувальні групи можливий за телефоном тренерки  – 093-617-18-58.

 Продовжуємо розмову. Міркування Ельвіри доповнюються словами про часи і події сьогодення.  Тихо, але впевнено говорить, що всім нам потрібне інше мислення, вона переконує, що  не маємо права зараз складати руки і піддаватись на тиск ворога.  Вкотре повторюється фраза «інше мислення, треба навчитись…» І знову дізнаємось про ще одну особисту історію з її  життя.

Під час вагітності Еля поправилась на 27 кг, це стало стимулом зрозуміти, як допомогти своєму тілу боротись з розтягуванням шкіри. Нічого з промислової косметики не допомагало. Дуже багато читала, вчилася сама в інтернеті, і почала створювати із натуральних складових креми і користуватись ними. Отримала дуже гарний ефект, продовжила…

  • Це ще одне із моїх захоплень. Я власноруч роблю креми, шампуні для волосся і все інше, що потрібно для догляду жінкам за собою.  Така косметика довго не зберігається, не більше ніж пів року.  Маю власний логотип продукції і навіть спеціально замовлені пляшечки для нього. На жаль, дуже багато моїх інгредієнтів для таких засобів догляду лишились у Одесі, тому зараз  я збираю все різнотрав’я, яке цвіте тут, у Знам’янці, та планую відновити це захоплення.

За цікавою розмовою минула година, приємний голос Ельвіра, її розповіді про своє життя, оптимізм, дуже захотілось, мені як журналістці, передати всім іншим і поділитись для його примноження. Розумію, що творчість і наполегливість співрозмовниці могла б збільшуватись у геометричних масштабах, тому мимоволі питаю за виїзд за кордон.

  • Я маю багато захоплень, які мені могли б надати можливість переїхати за кордон і там розвивати це як бізнес. Одразу хочу сказати, не хочу це робити. Ми, українці, тут на своїй землі. Я була в багатьох країнах за кордоном, але так добре, як вдома, не буває ніде. Зараз крилатою є фраза «Доброго вечора, ми з України!», і я бажаю, щоб вона стала відомою  на весь світ, і щоб творчі люди у власних невеличких брендах могли хизуватись – ми українці!

Оксана Войчишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges