komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

СЬОГОДНІ ХРИСТИЯНИ ВІДЗНАЧАЮТЬ СВЯТО ВОЗНЕСІННЯ ГОСПОДНЬОГО

25.05.2023

Сьогодні, 25 травня, християни відзначають свято Вознесіння Господнього. Щороку воно припадає на різні дні, залежно від дати Великодня.

До IV століття Вознесіння не вважали окремим святом, а воно лиш входило в цикл п’ятидесятниці, який починався від Воскресіння і аж до Зіслання Святого Духа. Від IV століття Вознесіння стає урочистим, величним і його починають святкувати як окреме свято.

Про нього розповідають чотири євангелісти, а також Книга діянь Апостолів: одного разу Ісус після свого воскресіння з’явився своїм учням на Оливній горі і почав розмову словами: «Мир вам». Він звернувся до апостолів, бо бачив, що вони налякані, ніби побачили привида. Тоді сказав: «Доторкніться до мого тіла», і вони доторкнулися. Після їхньої розмови Ісус на очах своїх учнів почав підніматися на небо за допомогою своєї божої природи. Цим самим він дав зрозуміти, що життя не завершується після смерті, воно продовжується.

Ісус вознісся на небо на 40 день і це число має великий зміст: ізраїльський народ 40 днів ходив пустинею перед тим, як найти обітовану землю, що Бог їм обіцяв. Ісус постив 40 днів перед тим, як має вийти на свою прелюдну діяльність. Так само тут після 40 днів показує, що починається новий етап в його житті, що починається щось нове та особливе, яке було людині невідоме. Він відкриває те, що чекає людину після смерті. Її тіло залишається таким, яким було до цього, але стає обожественним, може робити неможливі для земного тіла речі.

Із перших років християнства це свято було дуже важливим для людей, воно входить в 12 найбільших свят літургічного року. У цей день згадують події, що відбулися через 40 днів після того, як Ісус Христос був розіп’ятий на хресті і воскрес. Після воскресіння Спаситель неодноразово з’являвся учням, таким чином зміцнюючи їхню віру й готуючи до зішестя на них Святого Духа, тобто – до П’ятидесятниці.

Наступним великим християнським святом у 2023 році буде Трійця.

 Джерело -  мережі інтернету

Також читайте:

ДЕЯКІ УКРАЇНЦІ МОЖУТЬ ВТРАТИТИ СУБСИДІЮ: ЩО ЗРОБИТИ, АБИ ЗБЕРЕГТИ ЦЮ ПІЛЬГУ

ЯК ОТРИМАТИ МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ, ЯКЩО СІМЕЙНИЙ ЛІКАР У ВІДПУСТЦІ

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges