komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ПП «Орбіта» подало судовий позов про скасування рішення міськради

20.11.2017

Приватне підприємство «Орбіта» звернулося до Знам’янського міськрайонного суду з позовом про скасування рішення міської ради №816 від 21.04.2017, за яким депутати скасували рішення виконавчого комітету підняти тарифи на проїзд у міському громадському транспорті з 4 грн на 5 грн. Судове засідання мало відбутися 17 листопада об 15 годині, саме в цей день і час проходила 44-та сесія Знам’янської міська рада, на початку засідання якої депутатка Наталія Тишкевич повідомила депутатський корпус про судовий позов ПП «Орбіта» і також порушила питання, чому про це депутати дізнаються лише напередодні, хоча дата реєстрації була минулого місяця, 26 жовтня.

Давайте повернемося у квітень місяць і згадаємо хронологію подій підняття тарифів

6 квітня Знам’янський виконавчий комітет підняв вартість проїзду у міському транспорті на 1 грн. Через декілька тижнів, а саме 21 квітня, Знам’янська міська рада приймає рішення №816, яким повертає вартість знову до 4 грн. 25 квітня міський голова Сергій Філіпенко накладає вето на дане рішення. 4 травня була проведена 32-га позачергова сесія міської ради, на якій вето було подолано. Отже, поїздивши деякий час за 5 грн, знам’янчани знову почали платити за проїзд 4 грн. Нажаль, саме рішення на сайті Знам’янської міської ради не оприлюднене: 31 та 33 сесії є, а 32 відсутнє.

Минуло півроку… І ось судовий позов… Але не від трьох перевізників, а лише від одного – ПП «Орбіта»

26 жовтня був зареєстрований судовий позов від ПП «Орбіта». 17 листопада був призначений судовий розгляд. Серед депутатів Знам’янської міської ради виникло питання, чому їм не було доведено до відомо про це вчасно? До чого така таємниця?

Отже, які дії депутатського корпусу?

На момент затвердження порядку денного 44-її сесії Знам’янської міської ради, депутатка Наталія Тишкевич винесла пропозицію включити питання щодо делегування депутатів, які будуть представляти інтереси ради під час судового засідання. Отже, проект рішення «Про визначення особи, як представника Знам’янської міської ради у судовій справі 2-а/389/155/17 за позовом ПП «Орбіта»про скасування рішення Знам'янської міської ради 816 від 21.04.2017» був включений до порядку денного другим питанням, адже засідання мало відбутися о 15 годині того ж дня.

Депутати запитали спеціаліста з правових питань відділу забезпечення діяльності міської ради Віталія Приходька, який був присутній на сесії, що ним вже було зроблено, як юристом, який має захищати інтереси міської ради? На що Віталій Іванович відповів: «Мною надано до суду прохання перенести судове засідання, у зв’язку з тим, що проводиться сесія.»

До 15 листопада також треба було надати усі матеріали, які повинні були взяті до уваги при прийнятті рішення. На питання депутатів, чи зробив це юрист, Віталій Іванович відповів, що матеріали не надавав, тому що згідно законодавства їх надання можливе під час судового засідання.

Слід зазначити, що на момент подій, пов’язаний з підвищенням тарифів у міському транспорті, Віталій Приходько не обіймав посаду спеціаліста з правових питань відділу забезпечення діяльності міської ради.

Отже, представляти інтереси Знам’янської міської ради в суді, з правом залучення фахівців та передоручення повноважень, було доручено двом депутатам: Наталії Тишкевич та Ігорю Грінченку. Судове засідання з приводу позову ПП «Орбіта» перенесене. Юрист Знам’янської міської ради, Віталій Приходько, матеріали, які можуть обґрунтувати рішення депутатів в суді, збирається надати на самому судовому засіданні.

Чекаємо на рішення суду і на можливі зміни вартості тарифу на проїзд у Знам’янці…

Наталка Хандусенко

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges