komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новини країни

Уряд ухвалив нові рішення по електроенергії, які дозволять запобігти підвищенню цін

25.05.2019

В Україні запрацює новий ринок електричної енергії. Він буде відповідати стандартам ЄС.

Попри всі події, пов'язані зі вступом на посаду нового президента, не існує юридичних підстав відкладати запуск нового ринку електроенергії — це робиться по Закону України «Про ринок електричної енергії». Згаданим Законом передбачено, що новий ринок електричної енергії має бути запроваджено 1 липня 2019 року.

Міненерговугілля та Кабмін вжили всіх необхідних заходів для того, щоб впровадження нового ринку пройшло без жодних потрясінь.

З метою вирішення питань, які виникали при запровадженні нового ринку електроенергії, за участю учасників ринку проведено низку зустрічей та нарад, зокрема, у Комітет ВРУ з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, Міненерговугілля, Н К Р Е К П та Раді Оптового ринку електричної енергії.

Починаючи із 02.05.2019 на щоденних селекторних нарадах у Міненерговугілля також розглядаються проблемні питання, які виникають в учасників ринку при здійсненні тестових операцій на усіх сегментах ринку електроенергії, та обговорюються шляхи їх вирішення.
Важливим при введенні нового ринку електроенергії є врахування соціального аспекту. Запровадження нового ринку електричної енергії не має призвести до підвищення цін на електричну енергію для населення.

Головним при введенні нового ринку електроенергії є врахування соціального аспекту. Щоб це не призвело до підвищення цін на електричну енергію для населення.

Для цього Кабінетом Міністрів України запроваджується механізм покладення спеціальних обов’язків, що забезпечуватиме компенсацію різниці між ринковою і регульованою цінами на електроенергію для населення.

Прес-служба ГО «Українська стратегія»

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges