komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Чута-фест 2018: що нового чекати гостям фестивалю?

15.08.2018

18 серпня на садибі «Гайдамацька січ» (с. Цибулеве Знам’янського району) об 11 годині розпочнеться урочиста частина  фестивалю народної творчості «Чута-фест» 2018. Напередодні фестивалю про цікавинки цього року спілкуємось з першим заступником голови Знам’янської РДА Оленою Грінчак. 

  • Розпочнемо знайомство з організацією фестивалю з дороги до місця проведення – всіх, хто приїздить до центру села Цибулеве орієнтуватиме вказівник, а за всім напрямком руху будуть прикріплені стрічки.

Є два під’їзди до садиби – нижній і верхній, на місці розвилки стоятиме людина, яка направлятиме гостей та учасників у двох напрямках. Для покращення орієнтування на території проведення фестивалю розроблено карту-схему, яку буде розміщено біля воріт входу.

Щодо учасників фестивалю, то 2018-го року запрошено до участі 60 майстрів  декоративно-ужиткового та образотворчого  мистецтва з різних районів Кіровоградської області, їх вироби можна буде побачити і придбати на ярмарку. Серед цікавинок: здоба з тіста, продукція бджільництва, травництво, вироби з каміння, дерева, глини… Для всіх гостей-діток буде надано можливість пограти  на дитячих атракціонах, які будуть розташовані на нижньому майданчику фестивалю.

Зауважимо, що з усіх питань організації фестивалю та надання медичної допомоги слід буде звертатись до спеціального намету на якому буде табличка – оргкомітет та знак червоного хреста.

Також на території буде організовано чергування пожежних та поліції.  Варто відмітити, що оргкомітет фестивалю потурбувався про питну воду для усіх бажаючих  у великій харчовій цистерні.

На верхній площадці фестивалю буде розміщено кілька фотозон – не втрачайте нагоду зробити фото на згадку.

Традиційно на головній сцені відбудеться виступ пісенних колективів, на сьогодні очікується, що народних колективів з різних районів Кіровоградщини візьме участь близько 20, серед них народний аматорський фольклорний колектив «Ексампейя» та академічний театр музики пісні та танцю «Зоряни» Кіровоградської обласної філармонії.  Пісенні колективи сучасної пісні розпочнуть виступи з 18 години: рок-гурт «Місто доріг» (керівник Владислав Москаленко) Знам’янського РБК, фольк-рок гурт «Dobra Vam» (керівник Владислав Клименко) м. Чигирин, рок фьюжн денс студія «BlackBerry» (керівник Наталія Васютинська) м. Кропивницький, фаєр-шоу у виконанні Сергія Покришко та Станіслава Флорінцева, рок-гурт «ДельТора» м. Полтава, фольк-метал гурт «Рай Із Твоїх Снів» (м. Львів).  Програма заходів розрахована до 22 години.

Окремо слід зупинитись на діях, які відбуватимуться на нижньому майданчику «Гайдамацької січі»: там окрім атракціонів для діток, будуть розташовані намети від всіх сільських рад Знам’янського району, відбуватиметься пригощання всіх гостей смаколиками. Новинкою цьогорічного фестивалю стануть «Козацькі розваги», а також вже звичні  «Поетичні гутірки».

Цього року фестиваль набув підтримки на обласному рівні: Кіровоградської ОДА, депутатів обласної ради Наталії Ревенко та Юрія Гугленка, народного депутата України Олеся Довгого.

Всі бажаючі відвідати районний Фестиваль народної творчості ""Чута-Фест",  який відбудеться в с. Цибулеве на території "зеленої" садиби "Гайдамацька Січ", 18 серпня 2018 року !

До Вашої уваги оновлений розклад руху автотранспорту з м. Знам'янки у цей день:

- 9.00 - збір біля будівлі Знам'янської районної державної адміністрації - повернення о 18.00 з садиби "Гайдамацька Січ";

- 10.00 - "додатковий рейс " (безкоштовний) - від будівлі Знам'янської районної державної адміністрації до садиби "Гайдамацька Січ";

- 11.15 - "рейсовий" з Автовокзалу, через спортивну школу до зупинки у центрі села (Ціна проїзду - відповідно тарифу-20 гривень (в одну сторону);

- 16.00 - "додатковий рейс " (безкоштовний) - з Автовокзалу, через спортивну школу до садиби "Гайдамацька Січ" - повернення з садиби до м. Знам'янки о 17.00;

- 20.00 - "додатковий рейс " (безкоштовний) - з Автовокзалу, через спортивну школу до садиби "Гайдамацька Січ" - повернення з садиби до м. Знам'янки о 21.00

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges