komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новина дня

Остап Семерак закликав всіх українців відмовитися від поліетилену на день - 3 липня

14.06.2019

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак закликав  заклади торгівлі та послуг (супермаркети, магазини, ринки)  3 липня - у Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day) прожити один день без використання поліетилену. 

За особистим підписом Міністра екології вже надіслані офіційні листи до торговельних мереж із пропозицією підтримати ініціативу.

На його думку, такі акції допомагають формувати нову екологічну поведінку, привертають увагу до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів, які призводять до  непоправного забруднення довкілля пластиковими відходами, сприяють популяризації доступних екологічних рішень на заміну пластику серед споживачів торговельних мереж, супермаркетів та магазинів роздрібної торгівлі.

Деталі  акції у мережі Facebookhttp://bit.ly/NoPlasticUA

Нагадаємо, за різними підрахунками для розпаду  одного пакету потрібно 100 років. При цьому у середньому людина використовує його лише 20 хвилин.

Більшість пакетів потрапляють на сміттєзвалища або розносяться вітром по території країни, так як рівень їх переробки становить менше 1 %. Від пакетів щороку помирає близько одного мільйону птахів та 100 тис. тварин. Також вони становлять загрозу людському здоров’ю, так як їх частки можуть потрапляти у харчі та воду. При цьому, для виробництва пакетів використовують невідновлювані ресурси – 35 л нафти на 1000 пакетів. Щороку кожен українець використовує близько 500 поліетиленових пакетів, в той час як у ЄС цей показник наближається в середньому до 90 пакетів.

https://menr.gov.ua

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges