komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

На Кіровоградщині порахували диких мисливських тварин

20.02.2020

Упродовж січня-лютого в мисливських угіддях Кіровоградщини проходили заходи з обліку основних видів мисливських тварин. В обласному управлінні лісового та мисливського господарства визначили зміни кількості дикого звіра. 

За результатами обліку відмічається підвищення чисельності оленя благородного. Нині вона становить 225 особин, що на 10 відсотків вище показника обліку в минулому році. Кількість оленів плямистих збільшилась на 4 відсотки до 118 особин. Зростає і  популяція козулі: на території області мешкає 6 397 особин (приріст порівняно з 2019 роком становив 143 голови).

Чисельність інших видів мисливських тварин знижується. Кабан представлений 425 особинами – на 15 відсотків менше, ніж торік. Чисельність зайця-русака – 71 524 особини (менше на 7 відсотків).

Збір облікових матеріалів проводили працівники державної лісової охорони разом з представниками 31 користувача мисливських угідь, природоохоронних органів та Держпродспоживслужби. На підставі цих даних буде розроблено низку заходів для забезпечення охорони й раціонального використання державного мисливського фонду, а також встановлено проекти лімітів добування мисливської дичини в сезоні полювання 2020/21 рр.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges