komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Людмила Клименко: «Діти в приміщенні груп садочків не ходитимуть в медичних масках…»

2.06.2020

Напередодні відновлення роботи дошкільних закладів у Знам’янці журналісти KOMORA.INFO зустрілись з начальником відділу освіти Знам’янського міськвиконкому  і дізнались про особливості підготовки садочків до зустрічі малечі. 

З 25 травня дозволено роботу дошкільної сфери, але за виконання певних умов. Для цього розпочато грунтовну підготовку.

  • Першочерговою постає вимога дотримання санітарно-гігієнічних правил і вимог у всіх садочках міста, що дозволить приймання діток у групи, -  розповіла Людмила Клименко, - звичайно, ми будемо пояснювати всім, яких правил треба дотримуватись, відвідуючи садки. По-друге, зараз відбувається закупівля всіх необхідних дезінфікуючих засобів для прибирання підлоги, килимів, м’яких іграшок.

Велике значення для відновлення роботи садків має орієнтовний перелік діток, яких власне приведуть до садочків, був проведений моніторинг і з’ясувалось, що це приблизно третина від всіх вихованців кожного з садків.   Так, на кожен садок треба приблизно від 15 до 28 літрів дезінфікуючих засобів.

  • Відповідно зараз закуповуються для дошкільної сфери необхідна кількість рукавиць та респіраторних масок, - додала начальниця відділу освіти, - ми зорієнтовані на придбання і неконтактних термометрів для кожного садка. Ми розробили правила прийому діток до садків. Важливо, щоб батьки зрозуміли і підтримали нас, адже забиратимуть діток на подвір’ї садків, безконтактним термометром буде робити скринінг температури дітей та вихователів.

За виробленими правилами вимірювання температури відбуватиметься у групах садків кожні 4 години.

Все більше через ЗМІ поширюється інформація про те, що і дітки будуть теж у садках у засобах індивідуального захисту, чи це так?

  • Ні, дітки не будуть у масках, натомість відбуватиметься дезінфекція поверхонь кожні 2 години. Дітки будуть відводитись до іншої кімнати, але саме для цього ми роздрукували сертифікати якості речовин, якими відбуватиметься дезінфекція. Хочу наголосити, що допустима цифра показника концентрації від 6 до 7 цілих, наші речовини матимуть показник – 6,55, - пояснила Людмила Клименко. - Хочу наголосити: ніхто не дискримінуватиме дітей і щодо кількості наповнення груп, ні умовно по 10, ні по 15 осіб, скільки прийде діток до груп, стільки там і перебуватиме протягом дня. Ми не вимагатимемо жодних довідок про стан здоров’я дитини чи працюючих чи не працюючих батьків, це все чутки!

Як запевнила очільниця освіти міста, у розклад садочків буде внесено корективи з орієнтуванням за сприятливих погодних умов більше часу перебування на вулиці.

Розмовляла Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges