komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

До 01 вересня 2021 року пенсіонери Кіровоградщини мають визначитися через який банк отримувати пенсію

19.04.2021

Сьогодні пенсіонери Кіровоградщини отримують пенсію як через банківські установи, так і через поштові відділення. Але ситуація знімиться з 01 вересня для тих, хто користується послугами саме поштарів.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2021 року № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України» лише незначна частина пенсіонерів з 01 вересня матиме право одержувати виплати за місцем фактичного проживання, тобто вдома.

Пенсіонери Кіровоградщини, які на сьогодні отримують пенсійні виплати через відділення АТ «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, мають до 01 вересня 2021 року самостійно обрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати пенсій (перелік додається за посиланням).

Якщо до 01 вересня 2021 року громадяни не зроблять вибір банківської установи, то надалі виплата пенсій здійснюватиметься через АТ «Ощадбанк», в якому буде відкрито поточний рахунок за зверненням Пенсійного фонду України. У будь-який час можна буде змінити уповноважений банк.

У кого залишиться право отримувати пенсію вдома? За місцем фактичного проживання з 01 вересня 2021 року отримуватимуть пенсії та грошову допомогу окремі категорії одержувачів:

- особи з інвалідністю І групи;

- особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

- особи, які досягли 80-річного віку;

- одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та допомоги на догляд.

Важливо! Особи з вищезазначених категорій отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором або через організацію, відібрану на конкурсі, яка буде здійснювати виплату та доставку пенсій та грошової допомоги, або ж через банківську установу.

За матеріалом Наталії Копач, начальниці управління з питань виплати пенсій головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області


Читайте також:

МИНУЛОЇ ДОБИ ПОЖЕЖНО-РЯТУВАЛЬНИЙ ПІДРОЗДІЛ 18-Ї ДПРЧ М. ЗНАМ’ЯНКА ЗАГАСИВ ПОЖЕЖУ У С. БОГДАНІВКА

ОХОРОНЦІ В МАГАЗИНАХ НЕ МАЮТЬ ПРАВА ПЕРЕВІРЯТИ ОСОБИСТІ РЕЧІ ПОКУПЦІВ

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges