komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Повсякденні турботи волонтерського центру ГО" Майдан"

2.07.2022

 Щоденно у мережах знам’янчани бачать, як працює волонтерський центр ГО «Майдан». Сторінка центру -  https://www.facebook.com/groups/329959543882000 Коли потрапляємо у середину приміщення, одразу виникає відчуття  ніби  мурашника, де кожен має свою справу, знає що робити і тільки розмова поміж працюючих вказує на те, що всі  добре розуміються.

Поволі обходимо всі куточки волонтерського центру, вітаємось з тими, хто знайомий та помічаємо чимало нових облич. Плетіння маскувальних сіток, виготовлення цигарок, підготовка тканини для сіток, і облік всього-всього у коробках та пакунках. Таким бачимо все довкола.

  • Зараз робота щодень направлення на потреби наших воїнів. Найбільше у маскувальних сітках, білизні для чоловіків, пошитті бандан (це виконують дві швачки: Надія Постільняк та Анна Набєрухіна) набивання цигарок тютюном - розповідає волонтерка Олена Чулюкова, - враховуючи  літню сезонність звернень, зараз не виготовляємо устілки, а більше орієнтовані на закупівлю засобів від комарів. Відправлення вантажів відбуваються не так часто, ніж раніше, стало важче добиратись до точок призначення і даються в знаки  складнощі з пальним. Тому більше намагаємось виконувати накопичувальну роботу, а тоді вже адресно відправляти.

На сьогодні  велика потреба у маскувальник сітках, волонтери вже почали навіть формувати чергу на виконання таких замовлень від  військових, наприклад, по 9 сіток тільки від одного з підрозділів. Більшість волонтерів, які виконують цю роботу, а це практично 90 відсотків від всіх людей, які щодень приходять допомогти, це переселенці, які зараз живуть у нашій громаді. Саме тому для більшого заохочення до плетіння маскувальних сіток координаторка центру Наталія Тишкевич нещодавно створила запрошення у соцмережах «Присвяти свої вихідні Збройним Силам України» та, на жаль, окрім вподобайок в мережах,  відгуків на це запрошення серед населення не було. Тож, ще раз заохочуємо всіх, хто бажає поволонтерити  і зробити свій вклад у допомогу ЗСУ – приходьте до волонтерського центру ГО «Майдан» і долучіться до створення маскувальних сіток.

  • Також нині необхідність у тканині для створення маскувальних сіток, - продовжує розповідати Олена Чулюкова, - ми все більше фарбуємо тканини у зелений чи фісташковий колір, бо готової тканини потрібних  кольорів дуже мало і її не вистачає для створення полотен сіток. При нагоді хочу подякувати всім людям, які не оминають наші скриньки в мережі магазинів  АТБ, ми постійно відчуваємо Вашу підтримку і звітуємо за всі витрачені кошти публічно.

Розмовляла Оксана Войчишина

Також читайте:

БЕЗ МІСЬКИХ, РАЙОННИХ ТА ОБЛАСНИХ ЛІКАРЕНЬ. В УКРАЇНІ ДІЯТИМУТЬ ГОСПІТАЛЬНІ ОКРУГИ

В УКРАЇНІ ПІДБИЛИ ПІДСУМКИ ПЕРШОГО РОКУ РОБОТИ РИНКУ ЗЕМЛІ

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Гість - Денис

    Завдяки цим Людям наші воїни, уродженці Кіровоградщини та інших областей, переселенці та будь яка людина, хто звертається за допомогою - обов'язково її отримують! Допомога може бути надана необхідними речами, продуктами, доброю справою, теплим словом, корисною інформацією у будь який час, безупинно, не знаючи втоми та перешкод, на протязі 8ми років війни з рашистами. Дай Вам Боже сил та здоров'я!!! Разом переможемо!!!

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges