komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

У департаменті соцзахисту ОДА роз’яснили оновлений механізм призначення субсидій

07.05.2021

З травня на Кіровоградщині діє оновлений механізм призначення субсидій, згідно з яким усі отримувачі мають подати документи для перепризначення пільги.

Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олександр Догаров.

«Як відомо, з 2015 року житлові субсидії призначалися автоматично без звернень громадян. Втім за цей час відбулися зміни у складі домогосподарств, переліку комунальних послуг, якими користуються отримувачі, майновий стан, про який отримувачі субсидій не завжди повідомляють органи соцзахисту. Тож на сьогодні вкрай важливо правильно визначити право громадян на отримання житлової субсидії», - зазначив посадовець.

За словами директора департаменту, найбільша кількість отримувачів субсидій – у Кропивницькому – 19 тисяч, Олександрії – 11 тисяч, Світловодську – 7,8 тисяч і Кропивницькому районі – 14,8 тисяч.

«Цьогоріч мешканцям 69 тисяч домогосподарств необхідно звернутися для подальшого отримання житлових субсидій. Документи на переоформлення можна подавати посадовим особам тергромад, в онлайн-режимі, а також поштою на адресу управління соцзахисту. Крім того, у Кропивницькому, Світловодську, Олександрії та Знам’янці подати документи можна у Центрах надання адміністративних послуг», - наголосив посадовець.

Олександр Догаров зауважив, цьогоріч запровадили нові правила щодо тих, кому субсидія не надаватиметься.

«Мова йде про членів родини або складу домогосподарств, які мають на банківському рахунку кошти, загальна сума яких перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму станом на 1 січня – 56 750 гривень, за рік до звернення по субсидію придбав іноземну валюту, цінні папери на суму понад 50 тисяч гривень. Субсидія не призначається, коли хтось із членів родини є власником автомобіля, з дати випуску якого пройшло менше 5 років, або коли у родини більше двох автівок, з дати випуску яких минуло менше 15 років», - пояснив Догаров.

Джерело: Кіровоградська ОДА

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges