komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Спрощено процедуру надання документів на отримання одноразової матеріальної допомоги

17.09.2020

Урядом спрощено процедуру надання документів на отримання одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю та їх законним представникам.

Проект постанови розроблено Міністерством соціальної політики та прийнято на засіданні Уряду 16 вересня 2020 року.

Постановою приведено у відповідність механізм призначення та виплати одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р „Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг” (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 15.07.2020 № 603).

Зокрема, це дасть змогу малозабезпеченим особам, особам (дітям) з інвалідністю подавати документи для призначення одноразової матеріальної допомоги за їхнім вибором або в органи соціального захисту населення, або до центру надання адміністративних послуг.

Визначено, що розподіл коштів пропорційно чисельності осіб, які отримують пенсію та / або державну соціальну допомогу, що не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність проводиться на підставі не тільки даних Державного підприємства „Інформаційно-обчислювальний центр”, але й Пенсійного фонду України в порядку обміну інформацією між Пенсійним фондом України та Мінсоцполітики.

Також постановою введено норму щодо надання одноразової матеріальної допомоги в межах передбачених у законі про Державний бюджет України на відповідний рік бюджетних призначень для головного розпорядника коштів на виплату такої допомоги.

Джерело: https://www.msp.gov.ua


Читайте також: З якими проблемами зіткнувся відділ освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради під час дистанційного навчання?

Кабмін затвердив нові бланки посвідчень водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу

Запрацювала консультаційна лінія з питань безпеки дітей в Інтернеті

Слідкуйте за нашими новинами у Facebook  та на каналі YouTube

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges