komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новина дня

Асоціація міст України розпочинає Всеукраїнський флешмоб  #ЗапитайНардепа

12.11.2020

Кіровоградське регіональне відділення АМУ запрошує до участі  представників місцевого самоврядування Кіровоградщини.  


«Сільські, селищні, міські голови, посадові особи місцевого самоврядування та лідери громадської думки, Ви маєте можливість привернути увагу народних депутатів до важливих та актуальних законопроєктів, що безпосередньо впливають на місцеве самоврядування» - йдеться у звернені.
Серед актуальних для місцевого самоврядування - низка наступних тем:
-     Збереження місцевого акцизу на пальне.
Скасування цього джерела доходів призведе до втрат 7,5 млрд грн доходів місцевих бюджетів.
Відкликання законопроєкту №3801 «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо розпорядження землями комунальної власності.
Проєкт передбачає, що будь-яке рішення місцевої ради з земельного питання має прийматися депутатською більшістю у 2/3 від загального складу ради. Ухвалення законопроєкту №3801 призведе до того, що велика частина громад не зможе скористатися плодами реформи та отримати з державної у комунальну власність землі, про які йдеться в Указі Президента №449/2020. Адже практично нереально зібрати 2/3 голосів депутатів місцевої ради на підтримку рішень з земельних питань, і такі питання стануть інструментом політичних протистоянь, а не забезпечення прав громадян.
- Імперативний мандат депутатів місцевих рад.
Пов’язано з тим, що запроваджений на законодавчому рівні імперативний мандат депутата, тобто залежність депутата від позиції фракції чи партії, і в такому випадку під час вирішення будь-якого питання депутат не є вільним у своєму виборі.

Для участі у флешмобі достатньо опублікувати відеоролик  або текстове звернення  із запитаннями. Позначте народних депутатів, до яких маєте запитання та додати хештег #ЗапитайНардепа аби всі змогли побачити добірку звернень.

 #ЗапитайНардепа,  що він зробив для громад України та для Вашої громади зокрема.

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges