komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

У ЗНАМ’ЯНЦІ ВІДБУЛАСЯ СМОЛОСКИПНА ХОДА (ФОТО)

29.01.2018

Сьогодні  по усій Україні вшановують героїв, що загинули під Крутами. У  нашому місті  активісти та небайдужі вийшли на вулиці міста смолоскипною ходою. «Бахмач – Крути: героїв не забути» - саме ці слова звучали задля вшанування пам’яті героїв. 

Довідково: 29 січня виповнюється 100 років бою під Крутами, коли на підступах до Києва бійці УНР чинили опір російським червоногвардійцям. Під Крутами загинуло кілька десятків вояків УНР, які були переважно київськими студентами та гімназистами. Червоногвардійці мали чисельну перевагу та в них було більше військового досвіду. Тому вони зуміли захопити станцію Крути, після чого був відкритий шлях на Київ. Трагедія під Крутами одразу викликала великий суспільний резонанс і стала символом опору агресорам. Зараз події під Крутами знову сприймаються актуально, бо викликають певні паралелі з подіями початку війни на Донбасі (оборона Донецького аеропорту, Іловайський котел).

 

Активісти міста пройшли ходою від Площі Героїв Майдану до пам’ятника Т.Г. Шевченку, де і вшанували пам’ять загиблих під Крутами та у зоні АТО хвилиною мовчання. Захід відбувся за ініціативи  Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Ольга Полякова

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges