komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новини країни

За останні десять років українці почали стикатися з корупцією значно менше

7.12.2018

Протягом останніх 12 місяців з випадками корупції особисто стикалися 30,6% українців. Про це свідчить  опитування КМІС, проведене влітку 2018 року на замовлення USAID

Крім того 10,9% респондентів відповіли, що вони особисто з корупцією не стикалися, але члени їхньої сім'ї - так. Таким чином, досвід корупції протягом останніх 12 місяців мали сім'ї 41,5% опитаних. Не стикалися із корупцією 53,1% респондентів.

Як зазначають соціологи, під час дослідження 2011 року 60,1% респондентів вказали, що їм особисто або членам родини доводилося стикатися з будь-якими проявами корупції з боку представників державних органів (перелік альтернатив у запитанні 2015 року дещо відрізнявся, тому подібне порівняння не проводилось).

Ще більше сімей українців стикалися з корупцією у 2009 та 2007 роках (62,5% і 67% відповідно).

Дослідження було проведене КМІС на замовлення USAID /Програма сприяння громадській активності "Долучайся!" з липня по серпень 2018 року серед 10 169 осіб по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій. Теоретична похибка вибірки - 1%.

Нагадаємо, що за даними опитування фонду "Демократичні ініціативи" і Центру Разумкова, проведеного у серпні 2018 року, громадяни України підтримують в першу чергу каральні методи викорінення корупції: 55% вважають, що передовсім потрібно жорстко карати усіх, хто причетний до корупції.

Відзначимо, що за даними опитування фонду "Демократичні ініціативи" і КМІС, у серпні 2018 року найбільшою загрозою українці вважали економічний занепад, серйозну економічну кризу (57,6%), збідніння населення, значне майнове розшарування (41,5%), знецінення гривні (35,6%).

https://www.rbc.ua/

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges